Hlavní obsah

Proti Švédům s Málkem, na Karjale se můžou měnit kapitáni. Plekanec nečeká, že by mu cukaly nohy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S Jakubem Málkem v brance, který tak zažije debut v národním týmu, nastoupí večer od 19:00 česká hokejová reprezentace ve Växjö proti Švédům. Kdo bude v úvodním zápasu nové sezony na turnaji Karjala kapitánem, trenéři ještě neoznámili. Kromě Málka zažijí premiéru i útočníci Ondřej Kovařčík s Adamem Kubíkem.

Video: Jan Škvor, Sport.cz

 
Článek

Växjö (od našeho zpravodaje) - „Hráči se to dozvědí až na týmové poradě,“ prohlásil po dopoledním rozbruslení ve Vida Areně, která pojme necelých šest tisíc fanoušků, asistent trenéra Tomáš Plekanec. Vzhledem k tomu, že národní tým má ve Švédsku pět kompletních pětek, je pravděpodobné, že během tří zápasů na Karjale dojde na dva kapitány, což naznačil i Plekanec.

Sám ze své bohaté kariéry dobře ví, jaké to je dělat v nároďáku kapitána. „Vždycky jsem bral jako velkou čest nosit céčko a myslím, že kluci v týmu to mají stejně. Zkušených hráčů máme v týmu hodně a všichni se musejí o roli (tahounů) podělit,“ říká Plekanec.

Česká hokejová reprezentace během rozbruslení ve VäxjöVideo: Jan Škvor, Sport.cz

Večer se poprvé postaví na střídačku v ostrém zápase ne jako hráč, nýbrž jako jeden z trenérů. Sám netuší, jestli na něj padne alespoň lehká nervozita. „Je to možný. Pro mě je to skvělá zkušenost, užívám si ji. Hrozně mě baví s kluky pracovat, poslouchat všechny informace, které dostávají, a pomáhat jim, aby co nejrychleji porozuměli systému, který chceme hrát. Užívám si to,“ připouští.

Vida Arena ve VäxjöVideo: Jan Škvor, Sport.cz

Neočekává však, že by mu cukaly nohy a chtěl naskočit zpátky na led. „Tohle už mám vyřešené. Rozhodnutí skončit jsem neudělal ze dne na den. Dospěl jsem k tomu, že už je konec a jsem s tím v pohodě,“ uzavírá Plekanec.

Jen na tribuně zůstanou proti Švédům obránci Knot s Ticháčkem a útočníci Filippi, Jašek a Ordoš.

Předpokládaná sestava ČR: Málek - Zámorský, Pyrochta, Košťálek, Dvořák, Zábranský, Mašín, Jandus, J. Galvas - M. Stránský, Špaček, Voženílek - Řepík, Sedlák, O. Kovařčík - P. Kousal, Tomášek, Lenc - Flek, Kodýtek, Kubík.

Sestřih utkání turnaje Karjala Švédsko-ČeskoVideo: Český hokej

Reklama