Hlavní obsah

Pustili z ruky vyhraný zápas. Měli jsme si to už pohlídat, říkal Kubalík asistující u obou gólů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězství nad Finy už reprezentanti drželi v ruce, trestuhodně o něj na brněnském ledě přišli. V poslední minutě základní hrací doby svého prvního vystoupení na Českých hrách domácí tým vedl 2:1 a hrál přesilovku, jenže zbytečný faul srovnal počet hráčů a soupeř 23 vteřin před koncem při power play skóroval. Po 122 vteřinách pak úřadující mistři světa dovršili obrat, když se podruhé trefil Pesonen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sakari Manninen z Finska a Dominik Kubalík během utkání

Článek

Prohra 2:3 v prodloužení je prvním nezdarem národního týmu v letošní přípravě na MS. Přišla týden před startem šampionátu v Rize a měla by být varováním, že proti elitním soupeřům se i sebemenší zaváhání může vymstít.

„Teď jsme všichni dost zklamaní, úplné zbytečně ztracený duel. Šli jsme si lepším pohybem i aktivním napadáním ve třetí části za výhrou a měli si ji už pohlídat," líčil Dominik Kubalík, jenž asistoval u obou českých gólů.

Vědět o sobě daly i ostatní poprvé nastupující posily ze zámoří. Gólman Vejmelka předvedl 23 úspěšných zásahů, pomáhal velmi dobře eliminovat finský tlak a dvakrát mu pomohla i tyčka a užíval si ovace brněnských fanoušků vytvářejících fantastickou kulisu.

Obránce Ronald Knot, který strávil sezonu na farmě v Tucsonu, obstaral ve 49. minutě ranou z úhlu důležitou odpověď na vedení Finů, které se narodilo už koncem první třetiny po fatální Jordánově ztrátě puku.

„Snažil jsem se jen podpořit útok, Kubalda mi puk perfektně postrčil a povedlo se mi perfektně trefit do vinglu," líčil svou premiérovou branku při svém sedmém utkání v českém dresu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Kubalík během utkání s Finskem hraném v rámci turnaje České hokejové hry 2023.

Svěřenci Kariho Jalonena rázem ožili a byl jich plný led. Kapitán Červenka ujel finské obraně a dlouhým bekhendovým blafákem zavěsil. Jenže při přesilovce pak putoval na trestnou lavici za zbytečné hákování, Finové riskli power play pět na čtyři a v ní si vynutili prodloužení.

„Je to škoda, když jsme už skóre překlopili, že máme jen jeden bod. Dlouho jsme Finům ustupovali a bohužel jsme si nepomohli nějakou přesilovkou, puky nám tam uskakovaly," litoval Lukáš Sedlák.

Reklama