Hlavní obsah

Reprezentaci by v Liberci měli posílit z NHL Olesz a Frolík

PRAHA

Pouze dva hráči z NHL se podle všeho představí v dresu českého týmu na nadcházejícím turnaji Euro Hockey Tour v Liberci. Trenér Vladimír Růžička počítá s tím, že o místo v konečné nominaci budou bojovat útočníci Floridy Michael Frolík a Rostislav Olesz.

Článek

"Momentálně řešíme, kdy přiletí do Prahy. K týmu by se měli připojit ve středu nebo ve čtvrtek dopoledne," řekl v pondělí generální manažer národního týmu Martin Urban. Další hokejisté z NHL, o které Růžička společně s asistenty Josefem Jandačem a Ondřejem Weissmannem stojí, by měli dorazit až na závěrečný sraz před odletem do Švýcarska ve středu 22. dubna.

Jistou účast by měla mít čtveřice Aleš Hemský a Aleš Kotalík z Edmontonu, Radek Martínek z New Yorku Islanders a Marek Židlický z Minnesoty. Otevřená je stále účast brankáře Floridy Tomáše Vokouna. "Jasněji by mělo být ještě dnes," uvedl Urban.

Sraz českých hokejistů před libereckým turnajem je v úterý přímo v dějišti akce. Stávající kádr, který se představil v přípravných zápasech v Německu, doplní brankář Miroslav Kopřiva, obránce Karel Rachůnek a útočníci Jaromír Jágr, Petr Čajánek, Jan Marek a Tomáš Rolinek. V neděli byli z kádru vyřazeni Jan Platil, Bedřich Köhler, Peter Jánský a Václav Nedorost.

Finalisté se připojí až v týdnu 

Až na úterním srazu plánují zástupci reprezentace zveřejnit jména hráčů z kádru extraligových finalistů Karlových Varů a pražské Slavie, kteří se zapojí do přípravy.

V širší nominaci figurovali brankář Lukáš Mensator, obránci Ondřej Němec, Petr Kadlec a útočníci Jaroslav Bednář, Roman Červenka, Michal Vondrka a Petr Kumstát. Například Bednář však po skončení finále uvedl, že v závěru play off hrál se zlomeninou v noze.

V průběhu týdne by se k týmu měli připojit i poslední dva krajánci z Kontinentální ligy Josef Vašíček a Zbyněk Irgl, jejichž Jaroslavl v neděli prohrála v rozhodujícím sedmém finálovém zápase play off s Kazaní.

Reklama