Hlavní obsah

Růžička se vrátil gólem: Štěstí a radost, ale vyhrát jsme si nezasloužili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po šesti letech nastoupil v reprezentačním dresu a velký návrat oslavil Martin Růžička gólem. Jenže jeho trefa v úvodním duelu Švédských her zůstala jediná a národní tým prohrál s domácím výběrem jednoznačně 1:4. „Nezasloužili jsme si vyhrát,“ připustil 38letý třinecký útočník.

Sestřih zápasu Švédsko - Česko ze Švédských hokejových her v KarlstaduVideo: Český hokej

 
Článek

Karlstad (od našeho zpravodaje) - Po osmi minutách přitom bylo v Löfbergs areně z českého pohledu veselo. Jakub Rychlovský si protáhl střídání a naopak čerstvý Martin Růžička využil svých sil. „Dostal jsem krásnou žabičku mezi kruhy. Měl jsem trochu štěstí, že jsem to tečoval do branky,“ líčil.

Pak už mohl zvednout pravačku a úsměvem slavit. „Hlavou se mi honila spousta myšlenek. Samozřejmě jsem měl radost,“ popisoval. Jenže euforie ze vstřelené branky netrvala dlouho. „Radost z gólu hodně kazí výsledek. Kromě prvních deseti minut to z naší strany nebyl dobrý zápas,“ uvědomoval si Růžička.

Na křídle druhé formace vedle Lukáš Jaška a spoluhráče z Třince Daniela Voženílka se úplně neztratil. „Tempo je samozřejmě vyšší než v extralize, ale čekal jsem to ještě horší. Nebyl to takový extrém,“ mínil.

Foto: Jan Beneš/Český hokej

Martin Růžička se raduje z gólu proti Švédsku.

Do dalších šancí se ale nedostal. Stejně jako celý tým. Příležitosti českého výběru by se daly spočítat na prstech jedné ruky. „Švédům tam padly nějaké góly, které jim vlily krev do žil, a pak se nám hrálo těžko, když jsme prohrávali. Vždycky hrajete to, co vám dovolí soupeř. Teď byli lepší Švédi, takové zápasy se stávají, i když je to těžké,“ tvrdil Růžička.

Národní tým se dostával pod zámek a klíč našel vždy až po desítkách sekund. Na protiútok už však nikdy nezbyly síly, rychle na střídačku a znovu přestát další tlak soupeře. „Potřebovali jsme vyhrávat souboje, o tom je hokej. Jakmile jsme je prohrávali, byli jsme pod tlakem a nedostávali jsme se ze třetiny. Motali nás,“ přiznal zkušený forvard.

Když už Češi dostali velkou možnost na srovnání, přesilovku pět na tři ve druhé třetiny nevyužili. „Mohli jsme to zlomit a pomoct si, ale nesehráli jsme ji dobře. I pak jsme pořád ztráceli jen gól a věřili jsme, že to můžeme zvrátit. Jenže ve třetí části jsme dostali další dva a už to bylo složité,“ popisoval.

Svěřenci Radima Rulíka se budou muset oklepat z nejhoršího výkonu v sezoně. „Věřím, že se z toho poučíme. Máme dva zápasy na to, abychom to napravili,“ doplnil Růžička.

Reklama

  0 : 0 Česko - Slovensko 0 : 0 1. min Živě
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.