Hlavní obsah

S Jalonenem jsme se vyrovnali a rozešli v dobrém, říká Hadamczik. Agenta ale poslal k soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo to po historickém neúspěchu české hokejové reprezentace na mistrovství světa velké téma. Výkonný výbor svazu se nakonec rozhodl odvolat finského kouče Kariho Jalonena, se kterým se však musel finančně vyrovnat, protože 63letý trenér měl smlouvu až do domácího šampionátu. „Rozešli jsme se jen v dobrém. Máme vůči němu úplně čistý stůl,“ líčil v pořadu Příklep na Sport.cz prezident Českého hokeje Alois Hadamczik.

Hadamczik o Jalonenovi: Máme čistý stůlVideo: Sport.cz

 
Článek

Dlouho to však vypadalo, že to bude hořký konec vzájemné spolupráce. Jalonenův agent Jiří Hamal totiž uvedl, že se zkušený kouč stále vzpamatovává ze lži šéfa svazu Hadamczika. V kauze šlo o pozici finského asistenta a videokouče Fredrika Norreny, o němž měl Jalonen prohlásit, že už ho v realizačním týmu nepotřebuje.

Hadamczik posléze jeho slova parafrázoval tak, že Jalonen už u týmu Norrenu nechce. „Výkonnému výboru jsem sdělil, že jediná změna je, že Kari Jalonen už nechce trenéra z Finska, protože už dobře zná prostředí,“ vysvětloval v Příklepu Hadamczik.

Posléze byl Jalonenem prostřednictvím agenta Hamala označen za lháře, od čehož se však bývalý kouč národního týmu na začátku září už po svém červnovém odvolání distancoval. „Proti nekorektnímu článku jsme se bránili. Nakonec nám Kari Jalonen zaslal prohlášení,“ podotkl Hadamczik. „Trval na tom, že nikdy neřekl, že jsem lhář. Bylo by to poškození dobrého jména českého hokeje,“ pokračoval.

S finským trenérem tak došlo na plánované finanční vyrovnání. „Museli jsme být korektní. První tři měsíce dostal plný plat, zbylé měsíce najednou 70 procent z výplaty. Byli jsme povinni splnit smlouvu,“ popisoval prezident svazu. „Dostal pozvání na mistrovství v Praze a Ostravě a rozešli jsme se jen v dobrém,“ ocenil.

Záznam: Příklep s Aloisem HadamczikemVideo: Sport.cz

Spor s trenérovým agentem však ještě bude mít právní dohru. „Případ není u konce. Pana Hamala jsem zažaloval pro poškození dobrého jména,“ prohlásil Hadamczik.

Majitele hokejové agentury GMG redakce Sport.cz kontaktovala s prosbou o vyjádření. „Poměrně dlouhou dobu jsem se snažil najít možnost nějakého společného prohlášení a vyřešit tuto situaci jinak než u soudu,“ uvedl 62letý Hamal. „Teď považuji jakékoliv komentáře za zbytečné, ale určitě se k věci vyjádřím po vynesení rozsudku prvoinstančním soudem,“ dodal.

Reklama

  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán