Hlavní obsah

Šampionát bez největšího talentu. Jsem hrozně zklamaný, přiznává Duda. Koho jiného sledovat?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo se těšil na ofenzivní řádění vycházející hvězdy a s vysokou pravděpodobností jedničky letošního draftu hokejové NHL Connora Bedarda na letošním hokejovém MS v Rize a Tampere, musí být zklamán. Sedmnáctiletý supertalent totiž nefiguruje v kanadské nominaci na šampionát, což vyvolalo řadu reakcí. „Jsem hrozně zklamaný a chtěl bych znát odpověď, proč tomu tak není,“ smutní bývalý reprezentant Radek Duda. V hokejovém pořadu Příklep se proto obrací list a zmiňují se jiní talenti, kteří se mohou na turnaji naplno ukázat.

Šampionát se musí obejít bez největšího talentu. Kdo jej zastoupí? Více v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Trhá rekordy, předvádí kousky z jiného světa a výrazně odskočil v čele bodování posledního turnaje hokejistů do 20 let. I proto se očekávalo, že sedmnáctiletý talent Cnonor Bedard dostane příležitost i v kanadském seniorském týmu na blížícím se MS v Rize a Tampere. Nakonec tomu tak není. „Myslím si, že je šetřený proto, aby pobláznil Chicago, které vyhrálo draftovanou loterii," myslí si šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr.

„Těšil jsem se na něj. Když ho neviděl na nedávném MS osmnáctek, tak jsem si říkal, že ho určitě šetří na šampionát v Rize. Bohužel tomu tak není," kroutí hlavou bývalý reprezentant Duda, který naopak zmiňuje další talenty, na které si dát pozor. „Těším se na Adama Fantiliho. Měl v Michiganu fantastickou sezonu, dá se říct, že ovládl NCAA. Byl abnormální tváří téhle soutěže," popisuje Duda.

Kdo vyhraje MS? Kdo je černý kůň? A jak dopadnou Češi? Řešíme v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Osmnáctiletý Kanaďan by se mohl na šampionátu předvést. „Na MS dvacítek neměl takovou roli, jakou by měl mít. Je to tahoun a hráč, který potřebuje být středem reflektorů. Věřím, že národní tým Kanady ho bude uměle posouvat," přeje si hokejový světoběžník Duda.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Talentů ale bude víc. Na pozoru jistě bude i řada skautů, pro které je mistrovství světa jako stvořené. „Je tu třeba ještě Švéd Leo Carlsson, který měl fantastickou sezonu v Örebro," pokračuje Duda a vypichuje i americkou hvězdičku. „Lane Hutson. Ročník 2004 a rovněž v NCAA neskutečná sezona. Na obránce 15+33," poukazuje na skvělé statistiky.

Zapomenout se nesmí ani na nadějné slovenské tváře. „Jsou tu dva ročníky 2001. Například František Gajdoš. Skauti budou určitě hodně napnutí, co tenhle kluk předvede. Poté ještě Dávid Mudrák ze Zvolena," pokračuje bývalý reprezentant, který teprve loni ve věku 43 let ukončil aktivní hokejovou kariéru.

Reklama

Související témata:
Šampionát