Hlavní obsah

To není moje zásluha, ale hráčů! odmítal Rulík pochvaly za výhru i perfektní atraktivní výkon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zasloužená výhra nad Švédy a hlavně vynikající výkon jeho svěřenců mu udělaly obrovskou radost. Radim Rulík však po premiéře v roli hlavního kouče reprezentace odmítal názory, že na triumfu 5:2 ve Växjö má podíl i on díky jím vyžadovanému aktivnímu stylu hry.

Sestřih utkání turnaje Karjala Švédsko-ČeskoVideo: Český hokej

 
Článek

Växjö (od našeho zravodaje) - „To není o mně, ale o hráčích. Kluci jsou odměněni za odvahu, Švédy jsme přebruslili, byli jsme aktivnější. Těší mě, že šance si dokázaly vytvořit všechny čtyři lajny, výborně chytal Málek. První třetina byla excelentní,“ připomínal Rulík stav 4:0 po úvodní dvacetiminutovce.

Úvodní dva góly zařídila při svých prvních dvou střídáních řada Kousala, Tomáška a Lence. „S takovým startem jsme nepočítali, v reprezentaci a asi ani na klubové úrovni jsem takový začátek ještě nezažil. Výborně jsme napadali a tím nutili Švédy k chybám,“ mínil Radan Lenc, jenž otevřel skóre už po 142 vteřinách.

A pochvaloval si Rulíkův aktivní systém hry, v němž jsou vyčkávání a pasivita zakázanými slovy. „Neustálé napadání sice stojí spoustu sil, ale vybojujeme tím spoustu puků. A s pukem se hraje snáz, než když jsme zalezlí a jen čekáme na chybu soupeře,“ ví Lenc.

Hned při debutu za nároďák se dočkal gólu Adam Kubík, jenž bekhendem pod horní tyč zvyšoval na 5:1. „Takový gól jsem ještě nedal a ani nevím, kde se to ve mně vzalo. Tomáši Plekancovi jsem říkal, že jsem to udělal podle něj, tak se tomu smál,“ culil se 25letý útočník.

„Musím přiznat, že jsem mu nevěřil, ale udělal to excelentně,“ pochválil Kubíka Rulík.

Reklama