Hlavní obsah

Ve finále chybělo štěstí. Stříbro je ale obrovský úspěch, říká kapitán šestnáctky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to velká jízda, která nakonec skončila stříbrnou medailí. Čeští hokejisté do šestnácti let ve středečním finále olympijských her mládeže v jihokorejském Gangwonu nestačili na USA, kterým podlehli 0:4. Obrat, jaký proti stejnému soupeři zvládli v základní skupině, se tentokráte nekonal. „Neměli jsme na to sílu ani energii,“ přiznal pro Český hokej kapitán Ondřej Ruml.

Foto: OIS/Joel Marklund

Výběr do šestnácti let vybojoval na olympijských hrách mládeže stříbrnou medaili.

Článek

Svěřenci Milana Razýma tahali ve finále za kratší konec od osmé minuty, kdy poprvé kapitulovali. Střelecky sice byli hodně aktivní, ale překonat brankáře Wendta se jim nakonec nepovedlo. „Trápila nás ve finále koncovka. Dělali jsme, co se dalo, akorát jsme prostě neměli štěstí,“ soukal ze sebe Ruml.

I přes porážku ale turnaj hodnotil pozitivně. „Byli bychom samozřejmě radši za zlato, ale stříbro je pro nás obrovský úspěch,“ je si vědom kapitán výběru do šestnácti let. Tím spíš, že se jednalo o premiérovou účast výběru na olympijských hrách mládeže a reprezentace za sebou nechala například i Kanadu.

„Zítra nám dojde, že to byl úspěch,“ potvrdil Ruml. Stěžejním zápasem, na který bude vzpomínat, je právě duel v základní skupině s výběrem Spojených států. „Tam se lámal chleba celého turnaje. Od té doby jsme byli silní. Ten zápas nás dostal do finále,“ připomněl český kapitán obrat z 1:4 na konečných 6:5 po samostatných nájezdech.

Z prvního místa ve skupině se výběr do šestnácti let dostal do semifinále proti Finsku, které zdolal 3:1. Ve finále pak podlehl Spojeným státům 0:4.

Související témata: