Hlavní obsah

Zahajovací zápas hokejového MS v Německu uvidí více diváků

GELSENKIRCHEN

O několik desítek míst se podařilo organizátorům hokejového mistrovství světa v Německu navýšit kapacitu stadiónu fotbalového klubu Schalke 04, kde se bude hrát úvodní zápas pod širým nebem. Pořadatelé k tomu sáhli kvůli přetrvávající velké poptávce po lístcích na zápas domácích Němců proti reprezentaci USA, který by tak mohl vidět rekordní počet více než 76 tisíc diváků.

Foto: www.veltins-arena.de

Fotbalový stadión v Gelsenkirchenu

Článek

Původní kapacita stadiónu pro zahajovací zápas šampionátu byla stanovena na 75 976 diváků. Už při tomto počtu by při vyprodaném hledišti padl historický rekord, neboť dosud nejvíce diváků vidělo hokejový zápas v říjnu 2001, kdy souboji univerzitních týmů v zámoří přihlíželo 74 554 lidí. Po přidání dalších sedaček se pak celková kapacita stadiónu v Gelsenkirchenu vyšplhala až k číslu 76 152 diváků.

V součtu s několika vrácenými lístky ve čtvrtek na zápas zbývalo přibližně 1500 vstupenek. Tyto lístky se prodávají hlavně v cenovém rozmezí od 29 do 85 eur.

Na úvodní den šampionátu je připraven bohatý doprovodný program. Od dvou hodin odpoledne by měla začít velká party v okolí stadionu, v 17:45 odstartuje blok s utkáním legend, koncertem skupiny Scooter s oficiální písní šampionátu a také oficiálním zahájením celého turnaje. Úvodní vhazování souboje mezi Němci a Američany je naplánováno na 20:15.

Pořadatelé šampionátu, který se bude konat od 7. do 23. května v Kolíně nad Rýnem, Mannheimu a Gelsenkirchenu, očekávají celkovou návštěvnost turnaje s 16 účastnickými zeměmi okolo půl milionu diváků. Na 56 utkání MS je akreditována tisícovka novinářů a přes 200 televizních stanic, které budou turnaj přenášet do více než 100 zemí celého světa. V televizi by pak mělo šampionát sledovat přibližně 650 milionů diváků.

Reklama

Související témata: