Hlavní obsah

Zkušený útočník po vyšetření v nemocnici v hokejovém nároďáku končí, další ani nedorazil

Plzeň
Aktualizováno

Zranění ho vyřadilo už z listopadového turnaje Karjala a kvůli zdravotním komplikacím si hokejový útočník ruského Čeljabinsku Tomáš Hyka nezahraje za reprezentaci ani tento týden na Channel One Cupu v Plzni a Moskvě. A není to jediná komplikace, kterou kouč národního týmu Miloš Říha starší v západočeské metropoli během přípravy na turnaj řeší. Po úterním vyšetření v nemocnici vypadl z nominace i liberecký forvard Michal Birner. Jako náhradníka trenéři povolali útočníka Karlových Varů Ondřeje Beránka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Birner během tréninku hokejové reprezentace – ilustrační foto.

Článek

Třiatřicetiletý liberecký útočník utrpěl blíže nespecifikované zranění v nedělním extraligovém utkání v Karlových Varech. V pondělí odpoledne sice s reprezentací absolvoval celý trénink, na tom úterním dopoledním ale už na ledě chyběl a odjel na CT vyšetření do plzeňské nemocnice.

„Michalovo zranění se příliš nezlepšuje, je bolestivé. Odjel do plzeňské nemocnice na CT vyšetření, které ukázalo, že na turnaji bohužel startovat nebude," řekl Sport.cz tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Hyka, jenž se v létě vrátil do Evropy po dvou letech strávených v NHL ve Vegas a na farmě v Chicagu Wolves, nedohrál pondělní duel Čeljabinsku v KHL proti Novosibirsku kvůli zranění a Říhovi se musel z reprezentační nominace omluvit. Trenér si přitom původně maloval, že Hyku zařadí do jedné útočné formace s Lukášem Sedlákem tak, jak spolu oba nastupují v Traktoru.

Už v pondělí vypadl z kádru pro Channel One Cup karlovarský útočník Jakub Flek, jenž bude s poraněným kolenem dva až čtyři týdny mimo hru. Místo něj Říha povolal libereckého forvarda Lence, jenž se k týmu připojil dnes, stejně jako útočník CSKA Moskva Jiří Sekáč.

Jako náhradu za Hyku a Birnera Říha povolal Ondřeje Beránka z Karlových Varů, který naposledy reprezentoval v listopadu na Karjale při výhře 3:2 po nájezdech nad domácími Finy v Helsinkách. Aktuálně v Plzni trénuje brankář Will, šest obránců a devět útočníků. Jedenáct krajánků z KHL se k mužstvu připojí ve středu.

Nominace české reprezentace na Channel One Cup:
Brankáři:
Marek Langhamer (Chabarovsk/KHL)
Šimon Hrubec (Kunlun/KHL)
Roman Will (Rögle/Švéd.)
Obránci:
Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL)
Marek Hrbas (Mladá Boleslav)
Filip Pyrochta (Kometa Brno)
Lukáš Klok (Lukko Rauma/Fin.)
Jakub Krejčík (Oulu/Fin.)
Michal Moravčík (Plzeň)
Andrej Šustr (Kunlun/KHL)
Vojtěch Mozík (Färjestad/Švéd.)
Ondřej Vitásek (Chabarovsk/KHL)
Útočníci:
David Tomášek (Sparta)
Radan Lenc (Liberec)
Andrej Nestrašil (Magnitogorsk/KHL)
Lukáš Rousek (Sparta)
Hynek Zohorna (Chabarovsk/KHL)
Martin Zaťovič (Kometa Brno)
Dmitrij Jaškin (Dynamo Moskva/KHL)
Tomáš Filippi (Liberec)
Lukáš Sedlák (Čeljabinsk/KHL)
Roman Horák (Växjö/Švéd.)
Jiří Sekáč (CSKA Moskva/KHL)
Milan Gulaš (Plzeň)
Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL)
Radim Zohrona (Mladá Boleslav)
Ondřej Beránek (Karlovy Vary)

Už ve čtvrtek pak nároďák vstoupí do turnaje zápasem s úřadujícími mistry světa z Finska, o víkendu pak nastoupí v Moskvě, hlavním dějišti Channel One Cupu, proti Rusku a Švédsku.

Reklama

Související témata: