Hlavní obsah

Zůstane Král šéfem tuzemského hokeje? Žádný protikandidát se nepřihlásil

Praha

V čele hokejového svazu stojí už od roku 2008, kdy funkci převzal po Vratislavu Kulhánkovi. Tomáši Královi sice v červnu skončí už třetí čtyřleté volební období, je ale dost možné, že k „odslouženým“ dvanácti rokům přidá další čtyři. Zatímco 56letý vystudovaný právník už dříve přiznal, že hodlá kandidovat znovu, žádný protikandidát se do čtvrteční půlnoci, kdy byla uzávěrka přihlášek, nenahlásil, což potvrdil sám Král. Volební konference se uskuteční v sobotu 20. června.

O extralize je rozhodnuto. Jakou podobu bude mít nejvyšší česká hokejová soutěž? Video: Sport.cz

 
Článek

„Uzávěrka podávání kandidatur sice skončila ve čtvrtek o půlnoci, kterýkoli z delegátů konference ale může přímo v jejím průběhu navrhnout dalšího kandidáta," uvedl tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

„V tom případě by se o něm hlasovalo dvakrát. První hlasování by bylo o tom, zda může být zařazen na kandidátní listinu. Tam by potřeboval získat nadpoloviční většinu. A teprve v případě souhlasu delegátů s doplněním na kandidátní listinu by se o něm hlasovalo znovu jako o kterémkoliv jiném z kandidátů," dodal Zikmund.

Déle než Král dosud stál v čele tuzemského hokejového svazu jen Zdeněk Andršt, který byl předsedou mezi lety 1961-1980. Královi, který ve funkci nahradil v roce 2008 Vratislava Kulhánka, patří v pomyslném žebříčku druhé místo.

Nejdéle sloužící předsedové svazu
1961-1980Zdeněk Andršt
2008-2020Tomáš Král
1994-2004Karel Gut
1936-1946Rudolf Kraffer
1980-1988Vladimír Kostka

Reklama