Hlavní obsah

Romantika na ledě! Pražský útočník slavil gól, výhru i úspěšnou žádost o ruku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte hattrick Gordieho Howea, gól, asistence a vyhraná bitka? Tak svůj vlastní hattrick si teď může nechat patentovat útočník pražských Engineers Michal Kučera. Ke vstřelené brance přidal vítězství, a hlavně úspěšnou žádost o ruku. „Takhle podařený hokejový večer jsem ještě nezažil,“ culil se 25letý student ČVUT.

Foto: Leontýna Frýbová/Univerzitní hokej

Zásnuby přímo na ledě. Útočník Engineers Prague požádal po zápase přítelkyni o ruku.

Článek

Velké gesto plánoval už před půl rokem, tehdy však hokejisté Engineers Prague skončili těsně pod vrcholem univerzitní ligy, padli totiž ve finále. „Můj plán tak ztroskotal a musel jsem si počkat na první domácí utkání nové sezony,“ líčil Kučera.

Pražané proti pardubickým Riders sice museli skóre otáčet, ale i díky gólu vlašimského rodáka zvítězili 5:3. „A pro mě začalo prodloužení jeden na jednoho,“ vtipkoval. Dlouho však řešil dilema, kam během zápasu uschovat snubní prstýnek.

„Do poslední chvíle jsem netušil, jakým způsobem ho tajně propašovat na střídačku. Došel jsem k závěru, že budu potřebovat komplice. Pořádal jsem tedy našeho bývalého kapitána Davida Blažka, který mi prsten pohlídal a po vítězné děkovačce mi ho nenápadně podstrčil. Já si ho schoval do kalhot a čekal na správnou chvíli,“ popisoval Kučera.

Pak už si jen zdviženým prstem řekl o moment pozornosti, vytáhl krabičku a poklekl. A za aplausu tribun na pražské Hvězdě se dočkal nadšeného souhlasu, načež se na šťastnou dvojici snoubenců vrhnul i dav spoluhráčů.

Foto: Leontýna Frýbová/Univerzitní hokej

Michal Kučera hned slavil zásnuby i se svými spoluhráči.

„Ani jeden nejsme na žádná velká gesta. Nedávno jsem dokonce musel přidat na sociální sítě naši společnou fotku, aby lidé vůbec věděli, že spolu ještě chodíme,“ smál se Kučera. „Ale tohle bylo něco jiného. Chtěl jsem být originální a udělat gesto, na které budeme dlouho vzpomínat. Byl kolem nás úžasný kolektiv lidí a celá událost dostala kouzelnou atmosféru,“ rozplýval se.

Odmítnutí od své drahé polovičky se nebál. „Samozřejmě se to může stát, ale věřil jsem, že řekne ano. Přeci jen už jsme spolu pár let a leccos jsme zažili. Navíc jsem si to ‚pojistil‘ tím, že jsem to udělal takhle veřejně, takže k odmítnutí před tolika lidmi ani nemohlo dojít,“ culil se Kučera.

Reklama

Související témata:
  1 : 4 Slovensko - Česko 1 : 4 dohráno
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Švédsko - Česko zítra 14 : 00
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Pardubice - Třinec zítra 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články