Hlavní obsah

Už v Praze jsme se s Voráčkem osekávali, bude to zase vyhecované, tuší Giroux

Toronto

Sedí vedle Jakuba Voráčka v kabině Philadelphie, a občas se naoko vzteká, když mu někdo řekne, že vypadají jako dvojčata. Ryšavý kanadský útočník Claude Giroux se těšil, až proti sobě s velkým kamarádem v sobotu večer vyrukují. Jenže centr Flyers se nakonec na ledě neobjeví. I to je důkaz, jak je domácí sestava našlapaná.

Foto: Profimedia.cz

Takhle spolu bojovali spoluhráči z Philadelphie Jakub Voráček (vlevo) a Claude Giroux na loňském MS v Praze. Kdo se bude radovat tentokrát?

Článek

V čem jsou podle vás Češi dobří?

Jsou velice šikovní a dobře se pohybují.

Na turnaji se jim ale moc velké šance nedávají. Jsou podle vás opravdu outsidery?

Ne. Myslím, že hrají týmově. Mají dost hráčů, kteří dovedou dát gól, a drží při sobě. Navíc mají docela statné hráče.

Vypadá to, že jste si je nenechal ujít při přípravném zápase v Pittsburghu. Je to tak?

Viděl jsem ale jen kousek. Chtěl jsem se podívat na Jakuba, jak hraje. A líbilo se mi to.

Vsadili jste se, kdo komu víc v sobotu naloží?

Ne, to ne. Bude to jen o hrdosti. Pamatuju si, že když jsme hráli proti sobě na mistrovství světa v Praze před rokem, tak ten zápas byl docela vyhecovaný a párkrát jsme se tam s Jakubem posekali. On na mě pak ještě něco pokřikoval ze střídačky... Nečekám od něj nic jiného ani teď.

Už o tom taky mluvil.

Vážně? No jo, to se nedivím. On je pořád jako malej kluk.

Jak bude v sobotu vypadat váš zápasový plán?

Musíme držet co nejčastěji puk. Pokud necháme Čechy, aby ho měli oni, můžeme počítat s tím, že nám dají nějaké góly, protože dokážou něco vymyslet a dostat se do šancí. Musíme se snažit od nich rychle získávat puk a mít ho na hokejkách co možná nejčastěji.

Máte recept na vašeho klubového spoluhráče z Flyers brankáře Michala Neuvirtha?

V sezóně u nás chytal naprosto fantasticky. V play off s Washingtonem nám vlastně sám vyloženě ukradl pár zápasů. Můžu o něm říct opravdu jen to nejlepší. Vždycky sice začíná jako dvojka, ale myslím, že si už udělal dobré jméno. Trenéři mu věří víc a víc a v NHL o něm ještě určitě bude hodně slyšet.

Další váš spoluhráč Radko Gudas ale v české sestavě nakonec chybí kvůli zranění...

Je to škoda. Srazit se s ním ale není pro nikoho vůbec příjemné, člověka pak bolí celé tělo, pokud nepřijde ještě k větší úhoně.

Reklama