Hlavní obsah

Eliáš věří české dvacítce před juniorským MS, jednoho hráče vyhlédl pro New Jersey

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šance české hokejové dvacítky na blížícím se juniorském mistrovství světa po nepovedeném Turnaji pěti týmů v Ostravě-Porubě. To je jedno z témat diskuse s Patrikem Eliášem v pořadu Příklep na Sport.cz. „Četl jsem nějaké články a výroky trenérů a mladých hráčů, jak jsme pozadu a jak opravdu zaostáváme za těmi severskými zeměmi, ale na druhou stranu si myslím, že jádro týmu bude víceméně ze zámoří,“ míní někdejší reprezentační útočník, který byl na dvou juniorských šampionátech v letech 2018-2020 asistentem trenéra Václava Varadi.

Eliáš věří české dvacítce na blížícím se MS. Kterého hráče doporučil do New Jersey? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Na předchozím šampionátu, který se konal v náhradním srpnovém termínu, český výběr skončil čtvrtý.

„Kluci hráli velmi dobrý hokej. Pokud se nemýlím, tak se po tom turnaji právě těšili i na to, co přijde na nadcházejícím mistrovství světa. Myslím, že ten tým by mohl být konkurenceschopný," říká Eliáš.

Eliáš asistentem trenéra v New Jersey? V pořadu Příklep prozrazuje, jak to bylo doopravdyVideo: Sport.cz

Stále není stoprocentně jisté, kteří čeští hokejisté z farem NHL budou uvolněni. Týká se to Davida Jiříčka s Jiřím Kulichem. „Mně se to třeba nepodařilo. Právě Lou (Lamoirello, generální manažer New Jersey) mě tehdy neuvolnil, tak jsem jel autem do Bostonu se na kluky jen podívat, pozdravit se s nimi," vzpomíná na svou hráčskou kariéru.

Který přestup nejvíce pomohl New Jersey mezi elitu NHL? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Z pozice reprezentačního asistenta měl však opačnou zkušenost. „„Mluvil jsem s Joe Sakicem a ten samozřejmě říkal: Víme, že pro kluky je to prestiž, je to zkušenost, dá jim to zase naopak něco navíc. A my jsme otevřeni tomu, aby jeli," vzpomíná, když žádal generálního manažera Colorada o uvolnění Martina Kauta ze záložního týmu.

Velkou posilu by pro blížící se turnaj viděl zejména v Jiřím Kulichovi. „Je velmi talentovaný a šikovný hráč. Dával jsem (New Jersey) echo před draftem, bohužel to nedopadlo, ale myslím si, že ten kluk má potenciál," dodává Eliáš.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep. Celý díl si můžete přehrát nejen ve formě videa, ale také jako podcast.

Reklama