Hlavní obsah

Covid v českém týmu! Mladí hokejisté prohráli s Finy kontumačně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čeští hokejisté nemohou na mistrovství světa do 20 let odehrát plánovaný zápas proti Finům, kteří si tak zapisují do tabulky kontumační vítězství 1:0. Ve středu ráno místního času totiž došlo v dějišti turnaje k pozitivnímu výsledku covidového testu uvnitř národního týmu, což posílá celé české mužstvo v Edmontonu do karantény.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Čeští hokejisté Michal Gut (26) a Tomáš Urban (20) bojují o puk s Němcem Lucou Münzenbergerem (15) v utkání MS dvacítek.

Článek

Covid skutečně brutálně zasahuje do dění šampionátu. Po mužstvu USA, které kvůli pozitivnímu testu dvou svých hráčů muselo do karantény a prohrálo 0:1 kontumačně se Švýcarskem, se do podobné situace dostali i čeští mladíci. Večer pak vedení turnaje oznámilo, že kontumací skončil i zápas mezi Slovenskem a Ruskem. Výhru 1:0 přiřkl direktoriát turnaje Slovákům, Rusové jsou v karanténě.

Zápas českých juniorů s Finy, který měl začít ve středu ve 20:00 SEČ (v dějišti turnaje je o osm hodin méně), byl kvůli pozitivnímu testu jednoho z českých hráčů zrušen. Finsko tak získalo kontumační výhru 1:0 a o dalším postupu rozhodne direktoriát turnaje. „Je to velmi nepříjemná situace pro nás pro všechny. Na základě interní dohody ale zatím nebudeme jméno hráče s pozitivním testem zveřejňovat," oznámil trenér Karel Mlejnek.

Informaci o jednom pozitivním výsledku při testování, které probíhá v Edmontonu denně, obdrželo vedení české reprezentace v brzkých ranních hodinách ve chvíli, kdy se hráči pomalu chystali ke snídani. „Chtěl bych zdůraznit, že pro mě to byla hodně překvapující zpráva, protože všichni naši hráči a členové realizačního týmu dodržují nařízení organizátorů a respektují turnajovou bublinu," uvedl Mlejnek.

Na základě striktních pokynů organizátorů pak zůstali všichni členové výpravy uzavřeni na hotelových pokojích, aktuálně probíhá konfirmační otestování metodou PCR. „Podle jeho výsledků se dozvíme další postup. Zatím máme informace takové, že pokud vyjdou testy všech dalších členů české výpravy negativně, zítra bychom měli dle původního rozpisu turnaje nastoupit k závěrečnému zápasu skupinové fáze proti Rakousku," uvedl mluvčí týmu Ondřej Kalát.

„Vzhledem tomu, že už druhým rokem absolvujeme šampionátu ve ztížených covidových podmínkách, byli jsme připraveni i na scénář, že nějaká taková situace může přijít. Najeli jsme tedy na stejný režim jako ty dva dny po příletu do Kanady, jídlo nám místní hotelová služba nosí za dveře pokoje," naznačil kouč.

Zároveň zdůraznil, že ač byli hráči takticky připraveni a natěšeni na zápas s Finskem, po změně situace dvacítka operativně překopala program. „Už se stoprocentně soustředíme na zápas s Rakouskem, které tu odehrálo včetně přípravy celkem tři utkání, takže materiálu k přípravě herního plánu máme dostatek. Všechny video porady i mítinky proběhnou online, jen věřím, že skutečně budeme smět ve čtvrtek odpoledne s Rakušany hrát," mínil Mlejnek. Zápas je na programu ve čtvrtek od 22:30 SEČ. Češi mají zatím jediný bod.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články