Hlavní obsah

Koronavirus řádí na MS dvacítek! V karanténě skončila i sborná

Na hokejovém MS hráčů do 20 let v Edmontonu a Red Deer pomalu přebírá hlavní roli koronavirus. Poté, co se ve středu kvůli pozitivnímu případu v českém týmu neodehrál duel s Finskem, skončil kontumací i další zápas dne mezi Slovenskem a Ruskem. Výhru 1:0 přiřkl direktoriát turnaje Slovákům, Rusové jsou v karanténě.

Foto: JONATHAN HAYWARD, ČTK/AP

Rus Marat Chusnutdinov před švédskou brankou v utkání hokejového MS do 20 let.

Článek

Slováci měli proti Rusům nastoupit ve 22:30 SEČ v Red Deeru, ale v soupeřově týmu prokázal test nákazu u jednoho z hráčů. Kontumační výhra znamená pro slovenský výběr první body do tabulky skupiny B a pro Rusko druhou porážku ve třetím utkání.

Kontumací už na šampionátu skončily tři zápasy. Se stejným problémem jako Češi a Rusové se potýkal tým USA před zápasem se Švýcary a rovněž si připsal porážku 0:1. V týmu obhájců zlata z minulého šampionátu měli pozitivní test na nemoc covid-19 dva hráči. Paradoxně právě Švýcaři nemohli ze stejného důvodu absolvovat jediné přípravné utkání před startem turnaje proti Čechům.

Američané mají podle programu nastoupit v noci od 3:30 SEČ proti Švédům. O osudu duelu ale nebylo ještě rozhodnuto. Mezinárodní hokejová federace už ale oznámila, že v rámci rozšíření koronavirového protokolu budou muset všichni rozhodčí na ledě nosit až do odvolání roušky.

Reklama

Související témata: