Hlavní obsah

Dvacítka řešila komplikaci s gólmany. Blíží se však návrat kanonýra Myšáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová reprezentace do 20 let v Brně pokračuje v přípravě na srpnové mistrovství světa juniorů v kanadském Edmontonu. K týmu už se připojila pětice nedávno draftovaných hráčů Jiříček, Kulich, Šapovaliv, Hamara a Špaček, kteří si plnili povinnosti na development campech v jednotlivých týmech NHL.

Foto: Martin Voltr/hokej.cz

Čeští hokejoví junioři se v Brně připravují na světový šampionát.

Článek

Dorazil rovněž útočník finského Ilvesu Jakub Kos. A nečekaně také gólman Pavel Čajan. „Museli jsme reagovat na zdravotní problémy Patrika Hamrly, který má angínu a dostal antibiotika. Navíc se omluvil Daniel Král z Liberce," vysvětloval trenér brankářů Ondřej Pavelec.

„Neděle byla hektická, ale jsem rád, že jsme komplikace vyřešili a pokračujeme se třemi gólmany," doplnil Pavelec. Vedle Čajana, který minulý týden podepsal smlouvu s Clevelandem, farmou Columbusu v AHL, by měli na šampionát odletět ještě Jan Bednář a Tomáš Suchánek. Všichni tři gólmani v uplynulé sezoně působili v zámořských juniorských soutěžích.

Pozitivní zprávou však je situace ohledně kapitána z posledních dvou juniorských šampionátů Jana Myšáka. Ten o začátek přípravy přišel vinou zranění. „Už ale začal s tréninkem bez kontaktu. Pokud všechno půjde zdárně podle předpokladů, pro mistrovství světa by měl být v pořádku," věří kouč dvacítky Radim Rulík.

Foto: Jan Beneš/Český hokej

Trenér hokejové dvacítky Radim Rulík.

Útočná opora juniorské reprezentace s týmem odletí ve čtvrtek do finského Vierumäki, kde čeští mladíci odehrají dva přípravné zápasy se Švýcarskem a poté s domácím výběrem. „Do těchto čtyř utkání ale zatím Honza nezasáhne. Nicméně se zapojí do tréninku a bude s mužstvem. Chceme, aby celý tým žil společně," doplnil Rulík.

Nominaci na turnaj oznámí realizační tým 28. července. Do Edmontonu Češi odletí poslední červencový den. Šampionát odstartují 9. srpna utkáním proti Slovensku. Ve skupině vyzvou ještě Finsko, Kanadu a Lotyšsko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.