Hlavní obsah

Chytání Pavelcovi nechybí, roli kouče gólmanů u dvacítky ale vzal rád: Taková šance nepřijde každý den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalému hokejistovi Ondřeji Pavelcovi se po konci kariéry v roce 2018 po brankářské výstroji nestýská. Sám ji tedy oblékat nechce, s nadšením však vzal roli trenéra gólmanů u reprezentační dvacítky.

Foto: Jan Beneš/Český hokej

Bývalý gólman se 398 zápasy v NHL Ondřej Pavelec s nadšením sáhl po roli trenéra brankářů u reprezentace do dvaceti let.

Článek

Pavelec, který v NHL odchytal celkem 398 zápasů, jezdil poslední tři roky každé léto na gólmanské kempy. „Ale žádný jiný kontakt s mládežnickými reprezentacemi jsem neměl," přiznal.

Proto ho nabídka rozšířit realizační tým týmu juniorů příjemně překvapila. „Rozhodně nepřijde každý den. Byla by hloupost angažmá odmítnout. Chci co nejvíc načerpat od zkušených trenérů," slibuje si od spolupráce s Radimem Rulíkem, Markem Židlickým a Jiřím Kalousem.

Po konci kariéry si od hokeje už dostatečně odpočinul. „Jsem blázen do golfu, takže to pro mě byla zábava číslo jedna. A snažil jsem se hodně cestovat, což pak během covidu bohužel moc nešlo. Ale volného času už jsem měl příliš," zmínil další důvod, proč nabídku přijal. „Hraní mi sice nechybí, ale mnohem radši si teď zapnu televizi a podívám se na zápasy," dodal 34letý rodák z Kladna.

Od pondělí už Pavelec cepuje mladé gólmany na přípravném kempu v Brně. „Čekání na začátek už bylo dlouhé. Příprava se konečně rozjela a teď se skoro nezastavím," prozradil. Od 9. do 20. srpna je totiž na programu odložené mistrovství světa juniorů v Edmontonu.

Foto: Jan Beneš/Český hokej

Ondřej Pavelec na přípravném kempu juniorů v Brně.

„Poprvé uvidím Edmonton v létě. To bude změna, protože zimy jsou tam šílené," smál se Pavelec. „Šampionát bude zajímavá zkušenost a těším se na něj. Dvacítky už se přibližují dospěláckému mistrovství. A hlavně v Kanadě lidé šampionátem žijí," pokračoval.

Pod palcem má nejzkušenějšího Jana Bednáře, pak další dva gólmany z kanadských juniorek Patrika Hamrlu a Tomáše Suchánka, a čtveřici uzavírá liberecký Daniel Král. „Není jednoduché přejít z letní přípravy na led. Začátek je pomalejší, ale výkony kluků jsou zatím dobré," mínil Pavelec.

Obejít se musí bez dvojice z nejstaršího juniorského ročníku 2002, Nicka Malíka a Jakuba Málka. „S oběma jsem mluvil. Mají podepsáno ve Finsku a rozhodli se, že se budou připravovat na novou, těžkou sezonu tam. Hrát za nároďák znamená hodně, ale jejich situaci chápu. Jiný gólman už nepřijede," přiblížil trenér brankářů.

Reklama

Související témata: