Hlavní obsah

Jak odstoupili zkušení borci Liberce, bylo to pro nás lehčí, uznali hokejisté dvacítky

Jirka G. NovákSport.cz

První třetinu to ještě vypadalo na vzájemné "oťukávání", ale jakmile hokejisté české reprezentace do dvaceti let zjistili, že v kádru Liberce proti nim stojí jen několik hráčů z extraligového áčka, zakousli se do soupeře bez rozpaků. Nakonec tak ve svém posledním přípravném utkání na českém ledě roznesli v Liberci domácí tým 7:1 a měli důvod ke spokojenosti.

Foto: Milan Malíček, Právo

Filip Stoklasa společně s Radilem před brankou

Článek
Fotogalerie

Když juniorští reprezentanti nastupovali k přípravnému zápasu v Liberci, dobře si při nástupu na led prohlíželi tváře hráčů soupeře. Očekávali totiž, že domácí nastoupí v poměrně silné sestavě. Jenže z extraligového kádru Bílých Tygrů byl nakonec složený jen první útok a v brance chytal polovinu utkání Tero Leinonen.

"Ta lajna z libereckého áčka hrála opravdu dobře a možná i proto to vypadalo, že máme ze začátku trochu respekt. Když ovšem tihle zkušení hráči Liberce od druhé třetiny už nenastoupili, tak to pro nás bylo určitě lehčí," řekl po zápase Sport.cz útočník Jan Káňa.

Kapitán dvacítky zároveň přiznal, že odchod libereckých opor měl na hru jeho týmu ale i trochu negativní dopad. "Bylo vidět, že jsme to pak chvilkama podceňovali a toho bysme se měli v dalších zápasech vyvarovat. Škoda toho posledního gólu," litoval branky, kterou juniorský tým inkasoval v poslední minutě zápasu.

"Ale jinak to bylo dobré. Zúročilo se, že skoro celou sezónu hrajeme ve stejném složení útoků a podařilo se nám nacvičit i různé herní situace a přesilovky," shrnul nakonec utkání hráč Třebíče, jenž by zřejmě neměl chybět v konečné nominaci juniorského týmu pro mistrovství světa v Kanadě.

Vysněné pozvánce se možná přiblížil i Michal Poletín, jenž v úterý stejně jako Káňa a David Ostřížek vstřelil Liberci dva góly. "Určitě se hráč cítí líp, když dá dva góly, ale není to asi rozhodující faktor. Myslím že trenéři už mají nominaci takřka hotovou," zůstával ovšem útočník Slavie při zemi.

"Je to pořád jenom příprava a všichni jsme se snažili dostat do finální nominace, což byl hlavní úkol téhle akce - aby se trenéři ujistili, v jaké jsme momentálně formě," pokračoval Poletín, jenž úterní zápas v národním týmu přirovnal k utkání na loňském mistrovství světa osmnáctek, kde se mu proti Kanadě podařilo získat také dva kanadské body.

Svoji šanci dostat se i na šampionát dvacetiletých vidí realisticky. "Jsem jeden z těch mladších hráčů v letošní dvacítce a vím, že asi nemohu dostávat tolik příležitostí jako starší hráči. Ale doufám, že nakonec dostanu důvěru a budu moct na mistrovství světa v Kanadě hrát," zůstával ovšem osmnáctiletý hráč optimistou.

Už dnes by se měli hráči dosavadního kádru hokejové dvacítky mailem dozvědět, kdo z nich zůstává v širší nominaci a s kým už trenéři nepočítají. Ve středu 16. prosince by měli trenéři oznámit konečnou nominaci pro šampionát. Samotné MS začne v kanadských městech Saskatoon a Regina 26. prosince.

Reklama

Související témata: