Hlavní obsah

Junioři Krutil s Beránkem byli dodatečně potrestáni za MS

Obránce Michael Krutil a útočník Martin Beránek byli dodatečně potrestáni zákazem startů za prohřešky, jichž se dopustili ve čtvrtfinále hokejového mistrovství světa juniorů proti domácí Kanadě. Krutil dostal od disciplinární komise Mezinárodní hokejové federace (IIHF) stopku na dva zápasy, Beránek nesmí hrát jedno utkání.

Obránce Michael Krutil byl potrestán

Článek

Krutil se v utkání, které český tým prohrál 0:3, dopustil ve třetí třetině vražení na hrazení, po němž soupeř Ryan Suzuki narazil hlavou do mantinelu. Od rozhodčích ale potrestán nebyl. Krutil dostal trest na dvě utkání i proto, že již v průběhu bojů v základních skupinách šampionátu obdržel jednozápasový trest za podkopnutí.

Ani Beránek nepykal po svém zákroku z první třetiny přímo v utkání. Trest dostal za kopnutí jiného soupeřova útočníka Jacka Quinna. Krátce po přerušení hry kvůli ofsajdu inkasoval úder, Beránek s Quinnem si poté vyměnili názory v rohu kluziště a Beránek na kontakt odpověděl tím, že pravou nohou kopl soupeře do nohy.

Pro oba hráče platí podle oficiálního webu IIHF stejné podmínky trestu. Ten se přenese na další juniorský šampionát, ale pokud by se některý z hráčů prosadil do A-týmu na seniorské MS na přelomu května a června, odpyká si trest tam.

Reklama