Hlavní obsah

Kapitán české dvacítky Myšák se dostal do All Star týmu mistrovství světa

Útočník Jan Myšák se dostal do All Star týmu mistrovství světa hokejistů do 20 let v Edmontonu. V nejlepší sestavě podle akreditovaných novinářů je prvním českým hráčem od šampionátu v roce 2018, kdy byl v All Star týmu jiný útočník Filip Zadina.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Česká radost. David Jiříček (5), Jan Myšák (19) a Jiří Kulich (25) oslavují gól do sítě USA během čtvrtfinále MS dvacítek.

Článek

Kapitán českého výběru Myšák pomohl k postupu mezi nejlepší čtyři týmy osmi body v sedmi utkáních za pět branek a tři nahrávky. Byl nejproduktivnějším českým hráčem a v bodování šampionátu se zařadil na osmé místo.

Dvacetiletý litvínovský odchovanec Myšák, jenž loni podepsal tříletou vstupní smlouvu s Montrealem na 2,8 milionu dolarů, byl zároveň spolu s Američanem Carterem Mazurem druhým nejlepším střelcem turnaje. Nejlepším kanonýrem byl Mason McTavish s osmi zásahy.

Právě kapitán zlatého kanadského mužstva McTavish se stal králem individuálních ocenění. Nejproduktivnější hráč turnaje byl zvolen nejlepším útočníkemi hráčem.

Vedle něho a Myšáka se do útoku All Star týmu prosadil ještě Fin Joakim Kemell. V obraně figurují Olen Zellweger (Kanada) a Emil Andrae (Švédsko), do branky vybrali novináři Švéda Jespera Wallstedta.

Ten je zároveň nejlepším brankářem podle direktoriátu turnaje, jako nejlepší obránce byl vybrán Kasper Puutio z Finska.

Reklama

Související témata: