Hlavní obsah

Koučova předpověď se plní! Český útočník po otřesu mozku dostal ze zámoří zelenou pro juniorské MS

Frýdek-Místek

Hokejový útočník Jakub Lauko hrající na farmě Bostonu v Providence prošel výstupní lékařskou prohlídkou a posílí českou reprezentaci na juniorském mistrovství světa v Ostravě a Třinci. ČTK to potvrdil tiskový mluvčí týmu Ondřej Kalát, další informace zástupci reprezentace zveřejní ve středu.

Foto: Sport.cz

Český hokejista Jakub Lauko.

Článek

K týmu na přípravném kempu ve Frýdku-Místku se Lauko připojí ve středu, nebo ve čtvrtek a na šampionát se těší. "Domácí mistrovství světa jsem měl v hlavě už od konce minulého šampionátu v Kanadě. Na nic jiného jsem v posledních týdnech nemyslel. Strašně moc se těším, až se k týmu připojím a až zase potkám kluky z reprezentace, s kterými už jsem se dlouho neviděl," vzkázal Lauko prostřednictvím mluvčího.

Devatenáctiletý útočník se zranil před deseti dny, kdy po srážce s protihráčem opustil led na nosítkách. Utrpěl otřes mozku a neprošel první výstupní kontrolou.

"Kuba se cítí dobře a je to jen otázka času, kdy dostane zelenou. Měl drobný otřes, připravuje se teď v nějakém bezkontaktním režimu, ale nemá symptomy typu, že by mu bylo zle nebo se mu točila hlava. Věřím, že další prohlídkou projde a přijede za námi," předpověděl v pondělí reprezentační trenér Václav Varaďa.

Reklama