Hlavní obsah

Radost Teplého směla trvat jen do půlnoci. Němce nesmíme podcenit, říká

Martin KézrPrávo

Asistoval u tří ze čtyř českých gólů v ruské síti, ale osobní produktivitu útočník Michal Teplý neřeší. Spíše ho těší skvělý vstup reprezentační hokejové dvacítky do MS na domácím ledě. „Zvládli jsme to i díky skvělé divácké kulise, ale naše radost směla trvat jen do čtvrteční půlnoci. Teď už myslíme jen na Němce, potřebujeme uspět i v sobotním zápase,“ říká odchovanec Havlíčkova Brodu.

Byl to infarktový zápas, ale porazit doma Rusko je super, říká Michal TeplýVideo: Sport.cz

 
Článek

Odehrál minulou sezonu ještě jako sedmnáctiletý i 15 utkání v extralize dospělých za Liberec, v létě byl ale draftován Chicagem a vydal se za oceán. Tam Teplý hraje juniorskou WHL za Winnipeg Ice. „Užívám si v hokejovém městě. Bydlím v místní rodině, daří se mi i na ledě a snad se posouvám blíž snu o NHL," vykládá hráč s bilancí 13+17 z 29 ligových zápasů v této sezoně.

Odmítá, že by česká dvacítka měla být na šampionátu za outsidera. „Jsme z mnoha stran podceňováni, ale ono je lepší internetové diskuse ani nečíst. Důležité je, že lidi přišli, fandili a hnali nás za úspěchem. Bylo to až neuvěřitelné, včetně děkovačky po zápase," usmívá se.

Už při premiéře měl v hledišti celou rodinu, dnes to bude stejné. „Ani nevím, kde naši sedí, ale taky byli moc rádi, že jsme turnaj začali výhrou. Rusama se už ale vůbec nemůžeme zaobírat, teď hlavně nepodcenit Němce, jsou houževnatí, hodně se budou srážet," uvažuje Teplý.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jan Jeník a Michal Teplý z České republiky se radují z gólu proti Rusku.

Český trumf vidí v brance. „Lukáš Dostál je nejlepší gólman ročníku 2000 a jsme si jistý, že nás zase podrží ve chvíli, kdy je to potřeba. A když k tomu všichni přidáme výkon, jako s Ruskem, můžeme vyhrát i podruhé," říká šikovný útočník. Šokem pro něj ale bylo Laukovo zranění. „Doufal jsem, že bude i po tom střetu dobrej, bohužel není. Je mi líto co se stalo a když jsem se vžil do jeho situace, tak bych byl taky hodně nešťastný," líčí Teplý.

Ztrátu hráče, který jako jediný hraje v zámoří hokej dospělých, považuje za citelnou. „Tohle rozhodně nikdo z nás nechtěl. Zranil se důležitý hráč, ale turnaj tím nekončí a věřím, že i taková nepříjemnost nás dokáže ještě víc stmelit," vykládá.

Reklama

Související témata: