Hlavní obsah

Hra se nám sesypala, ale netuším proč, kroutí hlavou kouč dvacítky Augusta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od druhé třetiny všechno špatně. Čeští hokejisté do 20 let sice proti Slovensku vedli, ale nakonec utrpěli debakl 2:6. „Nezasloužili jsme si lepší výsledek. Základ všeho je přepracovat soupeře, což se nám vůbec nepovedlo,“ uznal 54letý trenér Patrik Augusta.

Foto: Profimedia.cz

Trenér české dvacítky Patrik Augusta na archivním snímku

Článek

Göteborg (od našeho zpravodaje) - První utkání na světovém šampionátu ve švédském Göteborgu českému týmu vůbec nevyšlo. Jak ho hodnotí trenér Patrik Augusta?

Máte vysvětlení, co se stalo po první třetině?

Nemám, taky bych to rád věděl. Hra se nám úplně sesypala. Začali jsme hrát lehkovážně, přidržovali jsme puky. Asi jsme si mysleli, že to půjde samo, protože první třetina byla slušná. Začali jsme hrát lehkovážně a předržovali puky. Druhý obdržený gól nás nahlodal. Celkově tam byla spousta nedorazů. Nasazení na mistrovství světa si představuju trochu jinak.

Ráz utkání změnila zejména častá vyloučení, devět faulů je extrémně mnoho.

To stoprocentně. Soupeř dostal křídla, byl rázem na koni. Spousta hráčů se taky kvůli oslabením nedostala na led, hra se rozkouskovala. Přitom na množství faulu apelujeme od začátku přípravy. Chtěli jsme množství vyloučení srazit třeba na dvě, místo toho jich přišlo devět. Takhle hrát nejde.

Další kaňkou je zranění obránce Adama Jiříčka, kterému soupeř v závěru druhé části nešťastně přisedl pravou nohu. Ve třetí třetině ještě zkoušel jít na led, ale poté odstoupil Jak to s ním vypadá?

Uvidíme, jak vážné to bude. Přiznám se, že jsem zatím nemluvil s ním ani doktory. Ti mi o přestávce jen řekli, že Adam půjde normálně na led. Ale očividně to nešlo. V přípravě jsme měli v defenzivě dva praváky, Vojtěch Port si zlomil prst a teď tohle. Taková je holt situace, musíme se s ní popasovat.

Obránce Tomáš Hamara o nepovedeném českém vstupu do MS dvacítekVideo: Matěj Vybíral

Gólmanu Michaelu Hrabalovi při dvou gólech dvakrát vypadl puk, inkasoval šestkrát. Nezvažoval jste v závěru poslat do branky Jakuba Vondraše?

Podle mě dnešní výsledek nebyl o brankářovi. Kluci Michaelovi nepomohli. Musel řešit spoustu brejků, které zvládl parádně. Slováci si jezdili do přečíslení, zatímco my jsme se utápěli po rozích. Tlačili jsme se do akcí kolikrát až naivně. Na střídačce jsme přitom apelovali, že chceme vidět snahu, ne odevzdaný výkon.

Příliš to neklapalo ani elitní formaci s Kulichem, Šapovalivem a Šalém. Je ve hře jejich roztrhnutí?

Ano, je to jedna z možností. Pobavíme se o tom a uvidíme. Na druhou stranu šlo o první utkání, nechceme vyvolávat paniku.

Kapitán české hokejové reprezentace do 20 let Jiří Kulich komentuje prohru se SlovenskemVideo: Matěj Vybíral

Podobným způsobem jste promlouval i k hráčům po utkání?

Kluci si v kabině vyslechli, co jsem měl na srdci. Chci, aby do toho šli hráči naplno. Před zítřejším utkáním s Norskem je to dobrý budíček. Lehkovážnost si nemůžeme dovolit. Potřebujeme začít mnohem víc pracovat. Každý duel bude jen a jen náročnější.

Reklama