Hlavní obsah

Rulík řeší budoucnost u dvacítky. Klub s pokračováním nemá problém, avizuje Dědek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco většina kádru hokejové dvacítky, která zkraje roku vybojovala stříbro na světovém šampionátu, se už s kategorií U20 jistojistě loučí, stále se řeší pokračování kouče Radima Rulíka. V celé situaci je důležitý také postoj Pardubic, kde 57letý trenér pracuje na dennodenní bázi. „Já jsem na něj zvědavý, jestli bude chtít pokračovat. Za nás za klub jsem mu říkal, že s tím nemám problém, je to na něm,“ uvádí majitel klubu Petr Dědek v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz.

Řeší se Rulíkova budoucnost u reprezentační dvacítky. Jak se k situaci staví Pardubice? Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Podnikatel, který aktuálně stojí v čele východočeského celku, podle svých slov neměl problém ani s dosavadním působením Rulíka u mládežnického výběru. „Když jsme se domlouvali na kontraktu pro Pardubice, tak jsem mu říkal, že pokud se rozhodne, že to bude chtít dělat, on to v té době ještě neměl potvrzeno, tak že jsme pro, že nám to nevadí," vysvětluje v hokejovém studiu.

„Má dva asistenty a já si myslím, že to není na škodu, když chvíli je hlavní kouč pryč a vidí, jak pracují. Oni byli ve spojení, ale kluci Ríša Král a Marek Zadina si to řídili jakoby sami," nastiňuje Dědek.

Rulík k reprezentačnímu áčku? Myslím, že o tom všichni přemýšlejí. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

V Rulíkově angažmá na střídačce dvacítky vidí i pozitiva. „Zažije turnaj i v sezoně, to je takové play off, ne? Trenér se z toho učí dál a já si myslím, že je to dobře," říká šéf Dynama.

Kluby NHL je přehlédly, přesto čeští útočníci zářili na mistrovství dvacítek. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Nicméně kombinovat dvě trenérská angažmá naráz není jednoduché. „Ono je to samozřejmě i o čase, pro něj je to náročné, moc si neodpočine, když jsou repre pauzy, tak jede na turnaj. V klubu se potom vrátí povinnosti, takže musím říct, že to není jednoduché," přiznává Dědek.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep, kde se řeší i možné působení Radima Rulíka u reprezentačního áčka.

Reklama

Související témata: