Hlavní obsah

Soupiska hokejové dvacítky na MS je kompletní, trenéři dopsali Sapouška

Trenéři české hokejové reprezentace do 20 let v čele s Radimem Rulíkem dopsali na soupisku pro mistrovství světa v Kanadě útočníka Robina Sapouška. Soupiska českého týmu je tak kompletní a figuruje na ní 23 hráčů - tři brankáři, sedm obránců a 13 útočníků.

Foto: Jan Beneš/Český hokej

Trenér hokejové dvacítky Radim Rulík.

Článek

Po dopsání osmnáctiletého útočníka Karlových Varů zůstali mimo soupisku obránce Marek Alscher a útočník Lukáš Pajer, zůstávají však s českým týmem v Halifaxu pro případ, že by se některý z již zapsaných hráčů zranil. Mezinárodní hokejová federace IIHF totiž pro tento ročník MS zavedla nově možnost výměny hráče na soupisce.

"Tuto novinku nám organizátoři oznámili v průběhu podzimu a všechny týmy ji uvítaly. Pro případnou výměnu hráče na soupisce samozřejmě potřebujete potvrzení v podobě lékařské zprávy a všechno musí ještě schválit lékařská komise šampionátu," uvedl v tiskové zprávě manažer juniorské reprezentace Otakar Černý.

Alscher s Pajerem z toho důvodu zůstanou s týmem až do konce turnaje. "Během šampionátů, které byly ovlivněny covidem, bylo možné na soupisku zapsat 22 hráčů a tři brankáře, tedy o dva hráče víc. Letos se organizátoři vrátili k variantě 20+3, ale zavedli tuto možnost výměny hráčů, což považuju za rozumný kompromis," dodal Černý.

Obhájci čtvrtého místa ze srpnového šampionátu v Edmontonu vstoupili do turnaje na výbornou. Na úvod programu základní skupiny v Halifaxu překvapili domácího favorita a obhájce titulu Kanadu (5:2), triumf následně potvrdili jasnou výhrou nad Rakouskem 9:0 a mají už jistý postup do čtvrtfinále. Dnes bude soupeřem českých mladíků rovněž stoprocentní Švédsko, na závěr skupiny změří síly s Německem.

Soupiska Česka na hokejovém MS juniorů v Kanadě:
Brankáři:
Daniel Král (Liberec)
Oliver Šatný (Cape Breton/QMJHL)
Tomáš Suchánek (Tri-City/WHL),
obránci:
Jiří Ticháček (Kladno)
Aleš Čech (Oulu/Fin.)
David Špaček (Sherbrooke/QMJHL)
David Moravec (Halifax/QMJHL)
Stanislav Svozil (Regina/WHL)
Tomáš Hamara (Kitchener/OHL)
David Jiříček (Cleveland/AHL)
útočníci:
Petr Hauser (Sparta Praha)
Matouš Menšík (Olomouc)
Robin Sapoušek (Karlovy Vary)
Eduard Šalé (Kometa Brno)
Jakub Kos (Ilves Tampere/Fin.)
Jakub Brabenec (Charlottetown/QMJHL)
Marcel Marcel (Gatineau/QMJHL)
Adam Měchura (Tri-City/WHL)
Martin Ryšavý (Moose Jaw/WHL)
Gabriel Szturc (Kelowna/WHL)
Matyáš Šapovaliv (Saginaw/OHL)
Jaroslav Chmelař (Providence/NCAA)
Jiří Kulich (Rochester/AHL)

Reklama