Hlavní obsah

Strach o oporu pro MS. To nevypadá dobře, bojí se kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jen něco málo přes měsíc zbývá do startu mistrovství světa hokejistů do 20 let, na němž čeští hokejisté budou obhajovat stříbro. V pořádajícím Švédsku, které mimochodem Češi na posledním šampionátu vyřadili ve strhujícím semifinále, ale s obavami sledují zdravotní stav jedné z předpokládaných opor svého týmu Calleho Odeliuse.

Foto: Profimedia.cz

Švédský obránce Calle Odelius (vpravo) se snaží zastavit českého hokejistu Matouše Menšíka v utkání MS do 20 let. Start opory Švédů na blížícím se šampionátu je v ohrožení.

Článek

Devatenáctiletý zadák Djurgardenu, jehož draftoval New York Islanders, nedohrál středeční zápas druhé nejvyšší švédské soutěže Allsvenskan s Karlskogou. Po tvrdém nárazu na mantinel opouštěl led s podporou dvou členů realizačního týmu, aniž by stoupal na pravou nohu.

„Viděl jsem, že to s ním není dobré. Nevím ale přesně, co mu je. Neměl jsem ještě čas si pořádně promluvit s doktory,“ komentoval po utkání stav svého svěřence pro tamní média kouč Djurgardenu Michael Holmqvist.

Odelius v polovině domácího zápasu zajel za vlastní bránu a v momentě, kdy rozehrával puk, ho tvrdým hitem poslal k mantinelu Viktor Lennartsson. Mladík narazil do hrazení a při pádu si poranil pravou nohu. Následně ležel na ledě a svíjel se v bolestech.

Pro Švédy jde v tomto směru v krátké době už druhou podobnou ránu. Noah Östlund z Vaxjö, jenž stejně jako Odelius nastoupil už i na posledním mistrovství dvacítek a figuruje i v plánech trenérů pro nadcházející šampionát, utrpěl v sobotu otřes mozku.

MS do 20 let se hraje od 26. prosince do 5. ledna.

Reklama