Hlavní obsah

Tři góly, tři premiéroví střelci. Dokázali jsme si, že můžeme hrát s každým, shodují se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po těsné prohře s Američany 3:4 v nájezdech byly na českých hokejistech znát hodně smíšené pocity. Sympatická hra celého týmu, která však na výhru těsně nestačila. „Výkon dobrý, ale pořád je to porážka,“ těžko hledal slova útočník Adam Bareš, jenž se na bodovém zisku podílel premiérovým gólem na mistrovství světa do 20 let ve Švédsku.

Foto: IIHF.com

Adam Bareš přijímá gratulace od spoluhráčů v duelu proti USA

Článek

Göteborg (od našeho zpravodaje) – Své první trefy na šampionátu zapsali také další křídelníci Robin Sapoušek a Jakub Štancl, který nejprve srovnával na 1:1 navzdory tomu, že národní tým v úvodní části favorita moc nestíhal. „Ze soupeře jsme měli přehnaný respekt,“ mínil.

Do druhé třetiny ale vstoupili Češi sebevědomě a soupeře dokázali přehrávat. „Řekli jsme si, že s nimi můžeme hrát. To jsme potvrzovali,“ oceňoval Bareš. Ten poslal svůj tým do vedení, když z úhlu zavěsil kotouč neomylně do vzdálenějšího horního rohu americké branky. „Jeden z nejlepších gólů kariéry. Je to super, užil jsem si to,“ usmál se 19letý forvard.

Spojené státy rychle srovnaly, ale další odpověď si přichystal Sapoušek, jenž trefu z přečíslení oslavil hlasitým výkřikem na celou halu. „Měl jsem obrovskou radost. Miluju ten pocit, když vidím puk v brance,“ culil se.

Ani v tomto případě ale svěřencům Patrika Augusty těsný náskok dlouho nevydržel. „Je to škoda, měli jsme zápas zlomit na naši stranu. Ale z chyb se poučíme,“ věří Bareš.

I přes těsnou porážku v nájezdech si čeští mladíci snažili vzít z utkání co nejvíc pozitivních aspektů. „Od nás to byl dobrý výkon. Jsem rád, že jsme s favoritem vydrželi hrát celé utkání. Zlepšili jsme pohyb, zůstávali jsme kompaktní. Střídačka žila, věřili jsme si,“ líčil člen druhé formace Sapoušek.

Národní tým tuší, že pokud takový výkon předvede i v neděli na závěr skupiny proti Švýcarsku a následně zejména v úterním čtvrtfinále, může na turnaji dojít daleko. „Hlavu nahoru, můžeme se měřit s každým. Dodalo nám to sebevědomí,“ potvrdil Bareš. „Tahle porážka nás ještě víc nakopne a namotivuje,“ dodal Sapoušek.

Reklama