Hlavní obsah

Wow, Filippi zazářil pěti body! Možná teď lepší hledat recept proti chřipce než na něj, hlesl Mlejnek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek Tomáši Filippimu ve vzájemném utkání třinecký Martin Růžička v čele kanadského bodování o tři body utekl, v neděli ho liberecký lídr proti Litvínovu rázně dohnal, přestože tahoun Ocelářů v neděli dva body zaznamenal. Odchovanec Liberce řídil demolici Vervy 6:2 pěti kanadskými body!

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Verva Litvínov 6:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Nejproduktivnější hráč Bílých Tygrů u prvních čtyř gólů svého týmu asistoval a parádní pětibodový večer pak završil trefou od modré.

„Wow!“ okomentoval jeho výkon parťák z první lajny Jakub Rychlovský jedním výstižným citoslovcem. „Dnešek byl podle mě vyvrcholením toho, co předvádí od začátku sezony. Podle mě je jeden z nejlepších extraligových hráčů. Když má puk na hokejce, člověk neví, jestli vystřelí, přihraje, co vymyslí. Není jenom hráčem, který by přihrával, střílel. Pro soupeře je nečitelný,“ chválil svého centra Rychlovský.

43. kolo: Liberec - Litvínov

„Možná lepší teď v republice hledat recept proti chřipce než na něj… Samozřejmě to trochu zlehčuju, Tomáš Filippi dneska podal bodový výkon, ale spíše jsem si všímal hry celého jejich týmu. Samozřejmě je to však klíčový hráč pro Tygry pro přesilové hry, kde byl bodový,“ poznamenal kouč Litvínova Karel Mlejnek, jehož tým pod Ještědem inkasoval polovinu branek v oslabení.

„Jsem rád, že jsme vyhráli za tři body. A že se to tam občas poodráží nebo napadá, je jen plus. Snažil jsem se všechno cpát do brány a vyšlo to. Hlavní je, že jsme zápas měli od začátku až na malý výpadek v úvodu druhé třetiny ve svých rukách,“ řekl Filippi, který má nyní v čele kanadského bodování stejnou bilanci 20 gólů +31 asistencí jako Martin Růžička z Ocelářů, ovšem o dva zápasy odehráno více.

„Já už bych na tyhle otázky nerad odpovídal, už bych to nechal, jak to je, a ono to nějak dopadne… Myslím, že s tím stejně nic neudělám. Můžu se jen soustředit na svoje vlastní výkony a ono to nějak dopadne,“ nechtěl Filippi rozebírat téma případného ovládnutí tabulky kanadského bodování.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Verva Litvínov 6:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Přitom před týdnem proti Hradci Králové byl za faul na Okuliara nesprávně vyloučen na pět minut a do konce utkání, a přišel tak o možnost bodový účet rozšířit. „Slyšel jsem, že předseda komise rozhodčích volal do Liberce s tím, že určitě nešlo o zákrok na pět minut a do konce. Mrzí mě, že jsem oslabil svůj tým,“ pověděl Filippi, jenž prožívá bodově nejpovedenější sezonu v kariéře.

„Má celou sezonu parádní. Je šikovný a na puku silný, a do toho mu to ještě chčije, takže dobrý,“ řekl na jeho adresu litvínovský Petr Koblasa, jehož tým Liberec po vzájemném utkání vystřídal v elitní čtyřce.

„Všichni ji moc chceme. Krom odpočinku bude klíčové dobře potrénovat, malinko i kondici, protože tu budeme v závěru sezony hodně potřebovat, abychom mohli o první čtyřku zabojovat,“ poznamenal Filippi, který se na podzim vrátil do reprezentace, ale Švédské hokejové hry se ho netýkají.

Má však v hlavě mistrovství světa v Praze? „Vůbec. Šampionát je hodně daleko a všichni víme, že na domácí mistrovství světa můžeme mít hromadu hráčů z NHL a dalších zahraničních lig. Ale v reprezentaci se pod Radimem Rulíkem cítím dobře. Každý by se tam cítil dobře. Je to neskutečná čest nosit na sobě dres národního mužstva,“ uzavírá Filippi.

Reklama