Hlavní obsah

Druhé derby „S“ během týdne: Další triumf Sparty?

Zlatým hřebem víkendového programu první české fotbalové ligy bude derby pražských „S“. Sparta si to doma rozdá se svým odvěkým rivalem. A jak jinak, opět půjde o hodně. Výsledek vzájemného střetnutí totiž může dost napovědět v boji o mistrovský titul.

Foto: Tipsport

Druhé derby „S“ během týdne: Další triumf Sparty?

Článek

Utnou sešívaní sérii tří ligových vystoupení na Letné bez tříbodového zisku (0-1-2) a zlepší si náladu po nevydařeném souboji v poháru? Vsaďte si, sledujte zápas v přímém přenosu na TV Tipsport a získejte 300 Kč na své první sázky!

Letenští táhnou ligovou sérii devíti triumfů v řadě. Z předchozích 13 soutěžních duelů našli přemožitele pouze jednou – v polovině února v Turecku, kde byl nad jejich síly slavný Galatasaray v play off Evropské ligy. Odvetu už ale zvládli a celek z Istanbulu smázli 4:1. Ve středu se týmu kouče Briana Priskeho dařilo i v českém poháru, ve kterém uspěl na trávníku Slavie 3:2 v prodloužení.

Potvrdilo se tak, že borci z Letné mají na jaře lepší formu. V lize jsou stoprocentní a suverénní. To jejich sok zachránil výhru s Jabloncem 4:3 až v závěru a proti Zlínu si nechal dát vyrovnávací branku na 1:1. Ligové derby se navíc bude hrát na levém břehu Vltavy, tedy na stadionu, na kterém fotbalisté ACS v aktuálním ročníku české nejvyšší soutěže ještě neztratili ani bod (11-0-0) při skóre 32:6. Červenobílé tak rozhodně nečeká procházka růžovou zahradou, a to nejen proto, že zde v lize neuspěli třikrát po sobě (0-1-2).

Očima bookmakera

„Sparta pod vedením Briana Priskeho dlouhodobě prokazuje pokrok, což ukazuje i její tažení Evropou. Loni získala titul a letos má nakročeno k obhajobě. V domácím prostředí je velmi silná. Naopak červenobílí v poslední době na venkovních hřištích nepodávají takové výkony, na které byly ještě před pár lety zvyklí. Rozhodnout by mohla záložní řada, která je aktuálně lepší na straně ACS. Navíc otazník visí nad Christosem Zafeirisem, který v minulém kole střídal kvůli zranění. Spíš věřím partě okolo výborně hrajícího Lukáše Haraslína,“ naznačil svůj pohled bookmaker Tipsportu.

Derby se v Tipcastu věnoval i československý internacionál Milan Luhový. Co od ligové bitvy očekává? Nejen to si můžete poslechnout v jeho povídání s moderátorem Jiřím Kalembou.

Založte si účet u Tipsportu a získejte vstupní bonus až 50 000 Kč! Navíc dostanete zdarma 300 Kč na své první sázky!

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.