Hlavní obsah

Liga mistrů: Bayern musí dotahovat, Lipsko chce potrápit Real

V nepříliš komfortní situaci se před osmifinálovou odvetou Ligy mistrů nachází Bayern. Tomu to moc v Bundeslize nešlape a žádná sláva to po zimní pauze není ani v milionářské soutěži. Úvodní bitvu proti Laziu totiž prohrál 0:1. Před svými fanoušky tak bude mít co dělat.

Foto: Tipsport

Liga mistrů: Bayern musí dotahovat, Lipsko chce potrápit Real

Článek

Se stejným výsledkem jde do souboje na trávníku Realu Madrid i další německý celek – Lipsko. Co tyto duely nabídnou? Vsaďte si u Tipsportu a získejte navíc 300 Kč zdarma na své první sázky!

Pohoda v Mnichově? Kdepak! Bayern se topí v krizi. Z posledních pěti soutěžních utkání vyhrál jen jednou (1-1-3). V Bundeslize ztrácí na vedoucí Leverkusen deset bodů a před třetím Stuttgartem už má jen čtyřbodový náskok. O moc lepší to ale není ani v Evropě. Úvodní osmifinálové měření sil s Laziem mu totiž nevyšlo podle představ. V Allianz Areně proto musí v odvetě dotahovat jednobrankové manko z Říma (0:1).

Že by se ovšem italský tým mohl pyšnit nějakou skvostnou formou, to ani náhodou. Tři porážky z uplynulých čtyř konfrontací (všechny o jeden gól) naznačují problémy.

Real doma umí

Ty má i Lipsko, které se aktuálně také nemůže opřít o výsledky, jaké by si představovalo. Z devíti soutěžních duelů v tomto kalendářním roce pětkrát padlo (3-1-5). Jedním z těchto nezdarů byl i domácí souboj s Realem (0:1).

Na San Bernabéu tedy RB čeká pořádně těžká fuška. V Madridu panuje po víkendovém mači s Valencií velké rozčarování, protože vítěznou trefu na 3:2 z nastavení bílému baletu sudí neuznal kvůli tomu, že pár vteřin předtím hodně necitlivě foukl do píšťalky a ukončil zápas v průběhu útočné akce.

V Lize mistrů se královskému klubu na vlastním trávníku daří. Hořkost porážky doma v této soutěži nepoznal od dubna 2022 (9-1-0). Zároveň před svými fanoušky zvládá i střety s německými soupeři, kterým nedopřál radost z výhry osmkrát v řadě (6-2-0), včetně tří triumfů s čistým kontem po sobě. Uspěje i nyní?

Radovan072 vyhlíží vítězství Los Blancos nebo jejich vedení o dvě branky v kurzu 1,52. „Průběh utkání v Německu nebyl zdaleka tolik jednoznačný, jak jsem očekával. Spíše naopak. Některé statistiky hovořily jasně ve prospěch Lipska, i proto se bojím, že by hosté mohli postup Realu ještě zkomplikovat. I přesto ale věřím, že domácí svého soupeře zatlačí od úvodních minut. Tato sázka se mi jeví přeci jen bezpečnější než čistá jednička s minimálním kurzovým rozdílem. Osobně tipuji 3:1,“ uvedl v analýze.

Vidíte to stejně? Nechte se inspirovat!

Založte si účet u Tipsportu a získejte vstupní bonus až 50 000 Kč! Navíc dostanete zdarma 300 Kč na své první sázky!

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.