Hlavní obsah

Okouzlí Česko Evropu? Sparta, Slavia a Plzeň v akci!

Tři české kluby v jarní fázi evropských pohárů! To je něco, co tu ještě nikdy v historii nebylo. Do osmifinále Evropské ligy se přes play off probojovala i Sparta, kterou po konfrontaci s Galatasarayem čeká nejtěžší možný protivník – Liverpool. Ani Slavii ovšem los v Nyonu nešetřil. Postaví se totiž milánskému AC. Plzeň pak v Konferenční lize poměří síly se Servette Ženeva.

Foto: Tipsport

Okouzlí Česko Evropu? Sparta, Slavia a Plzeň v akci!

Článek

Tušíte, jak si tuzemští zástupci povedou? Vsaďte si u Tipsportu a získejte navíc 300 Kč zdarma na své první sázky!

Hráči Sparty vyhlíží jeden z největších zápasů kariéry. Do cesty se jim v osmifinále Evropské ligy postaví slavný Liverpool, který vévodí tabulce Premier League o bod před Manchesterem City. A právě s úřadujícím šampionem Ligy mistrů a obhájcem ligového titulu si to o víkendu Reds rozdají v jednom z klíčových duelů jara. I proto se nabízí otázka, jestli manažer Jürgen Klopp, jenž po sezoně na Anfieldu skončí, vyrukuje na Letné s tím nejlepším, co má k dispozici. A i vzhledem k široké marodce spíše ne…

„Kloppovy děti“ na place?

Dost možná opět budou mít šanci mladí odchovanci Reds, na které Klopp už v této sezoně při absenci opor nejednou ukázal a nemusel litovat. I tak by to pro Spartu byla schůdnější cesta, než kdyby musela čelit kompletní hvězdné sestavě.

Pořádná fuška čeká i Slavii. Ta se pokusí v Miláně zaskočit AC. Jak známo, italské kluby leckdy neberou Evropskou ligu či Konferenční ligu se vší vážností, což by mohla být naděje pro svěřence Jindřicha Trpišovského. Ti mohou na San Siru jen překvapit, což potvrzují jak kurzy, tak zástupci největší sázkařské komunity, kteří jednoznačně věří italskému celku, jehož hlavní hvězdou je Rafael Leão. Ten se velkou měrou podílel na postupu Rossoneri v play off přes Rennes, když se v obou utkáních prosadil po změně stran.

Útok Slavie? Nulový!

Co sešívaní ve městě módy předvedou? Scaryq14 tuší, že nic moc. „Toto bude pro SKS sakra těžké. Pokud chtějí mít Pražané šanci do odvety, musí dostat co nejméně gólů, ideálně žádný. I proto předpokládám hodně defenzivní taktiku, což si natrénovali v nedělním derby, kdy Spartě nedovolili ani jednu střelu na branku. Tentokrát ovšem budou čelit úplně jinému kalibru, než jsou Haraslín s Birmančevičem,“ uvedl v analýze na čisté konto AC Milán v kurzu 2,15.

Papírově nejpřijatelnějšího soupeře z českého tria má Plzeň, která v Konferenční lize poměří síly se Servette Ženeva, tedy s týmem, který v základní skupině Evropské ligy dvakrát padl se Slavií při skóre 0:6. Na to by Viktoria moc ráda navázala a ještě vylepšila už tak skvostnou letošní bilanci v evropských pohárech. Včetně předkol odehrála 12 zápasů, ve kterých jen jednou nezvítězila (11-1-0)! Uspěje znovu?

Založte si účet u Tipsportu a získejte vstupní bonus až 50 000 Kč! Navíc dostanete zdarma 300 Kčna své první sázky!

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.