Hlavní obsah

UFC 300 s českým samurajem na TV Tipsport! Hvězdy mu věří!

Jedna z nejsledovanějších akcí letošního roku UFC 300 má velkolepé obsazení. Do akce jdou prvotřídní hvězdy MMA. Obávaný Jiří Procházka vyhlíží jubilejní 30. kariérní triumf. Uspěje český samuraj s Aleksandarem Rakičem v polotěžké váze? Hvězdní členové největší sázkařské komunity David Dvořák a Rony Paradeiser mu věří. To Patrik Kincl na to šel trochu jinak. Necháte se inspirovat jejich analýzami?

Foto: Tipsport

UFC 300 s českým samurajem na TV Tipsport! Hvězdy mu věří!

Článek

Založte si účet u Tipsportu a získejte navíc 300 Kč na své první sázky. Vsadit si na unikátní lasvegaský turnaj UFC a zároveň sledovat všechny zápasy můžete jen u nás na TV Tipsport!

Umlčí „BJP“ upovídaného „Rocketa“?

Jiří Procházka disponuje parádní bilancí 29-4-1 (výhra-porážka-remíza). Začínal v tuzemské organizaci GCF, kde dokázal obhájit titul polotěžké váhy. Následoval přesun do japonského Rizinu. V zemi vycházejícího slunce nedokázal za veleúspěšný čtyřletý stint vyzrát pouze na Muhammeda Lawala. Porážku mu však v dubnu 2019 vrátil. Granáty jedenatřicetiletého českého bojovníka mají obrovskou sílu. Na kontě mu svítí hned 25 triumfů přes KO/TKO.

I do UFC vstoupil jako velká voda. Při debutu v červenci 2020 knockoutoval Volkana Oezdemira a o rok později stejným způsobem skolil Dominicka Reyese. Prezident Dana White zbystřil a nabídl Procházkovi titulový duel. V něm se předloni v červnu utkal s obávaným Gloverem Teixeirou, velice zkušeným Brazilcem. Rodák z Hostěradic v tomto klání uspěl. A to v jeho případě netradičně na submisi (RNC). Historický počin prvního českého UFC šampiona mu už nikdo nesebere. V prosinci 2022 mělo na turnaji 282 dojít k odvetě, ale ta se kvůli zranění Procházkova ramene zrušila.

Jak známo, listopadový návrat do klece se Jiřímu ani trochu nepovedl. Bitva s elitním Alexem Pereirou skončila už v druhém kole, kdy „BJP“ schytal tvrdé TKO. Nejen že přišel o možnost dostat opasek zpět do svého držení, ale skončila také jeho dlouhá šňůra 13 vítězství v řadě. Spraví si chuť po minulém nezdaru v New Yorku a zaknihuje jubilejní 30. cenný skalp?

Aktuální forma Rakiče (14-3-0) je zahalena tajemstvím. Rodák z Vídně totiž od 15. května 2022 chybí v kleci. Důvod? Přetrhané zkřížené vazy včetně menisku, které nevydržely drsný nápor polského tvrďáka Jana Blachowicze. Statistiky „Rocketa“ jinak budí respekt. Hned 10× zvítězil před vypršením limitu a z toho v devíti případech na KO/TKO. Jeho stále posledním skalpem je brazilský veterán Thiago Santos z března 2021. Jestli existuje disciplína, ve které Rakič hýří nebývalou aktivitou, je to trashtalk. Ostrý slovník a jedovaté útoky na adresu Procházky poslal do éteru během minulých let hned několikrát. Český soupeř Rakušanovi stejnou mincí neoplácí a soustředí pouze na dění mezi pletivy. Čí taktika ponese ovoce?

Hvězdy věří českým barvám! Co tipuje Kincl?

David Dvořák má jasno. V kurzu 2,74 nandal na triumf jihomoravského válečníka přes KO/TKO. „Žádná super taktická bitva to nebude. Zápas skončí před limitem a věřím, že Jirka zvítězí na KO/TKO. Moc se na to těším,“ hlásí UFC fighter.

Ani Rony Paradeiser se toho nebál. V analýze s kurzem 5,78 poslal do hry Vítězství Jiřího Procházky. Na body! Necháte se inspirovat?

To Patrik Kincl se nezaměřil na vítěze ostře sledovaného klání. Aktuální šampion střední váhy Oktagonu tuší konec bitvy před vypršením limitu (1,34).

Vychutnejte si UFC na TV Tipsport. Založte si účet u Tipsportu a získejte vstupní bonus až 50 000 Kč! Navíc dostanete zdarma 300 Kčna své první sázky!

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.