Hlavní obsah

Vymaže plzeňská defenziva Fiorentinu i v Itálii?

Zajistila klíčový bod pro český koeficient, v lize pokořila na titul útočící Slavii a nyní touží přejít přes Fiorentinu do semifinále Evropské konferenční ligy. Řeč je o Plzni, která zažívá na pohárové scéně nejlepší ročník ve své historii. Pohádce přitom nemusí být konec. K jejímu pokračování je však potřeba ze soutěže vypakovat zástupce italské Serie A. Po bezbrankové domácí plichtě to pro Viktorii nebude snadný úkol, ale na druhou stranu nikoli nereálný. Jak to vidíte?

Foto: Tipsport

Vymaže plzeňská defenziva Fiorentinu i v Itálii?

Článek

Vsaďte si u Tipsportu a získejte navíc 300 Kč zdarma na své první sázky!

Západočeši v Evropské konferenční lize nastoupili v aktuálním ročníku již k 15 zápasům, ve kterých inkasovali pouhé tři góly. Kromě Drity se do jejich sítě trefili hráči Tobolu a Astany. Vymazána tak byla ofenziva silného Dinama Záhřeb nebo Servette Ženeva. Oproti loňskému vystoupení v milionářské soutěži je tak vidět obrovský posun hlavně směrem dozadu.

To poznala minulý týden i Fiorentina, která ve Štruncových sadech také vyšla naprázdno. Trenérský štáb v čele s Miroslavem Koubkem vsadil na propracovanou taktiku. A vyplatilo se.

Viktorii zdobí čistá konta!

Kromě 12 čistých kont v soutěži se hosté mohou pochlubit také 11 výhrami, což je rovněž hodně solidní bilance. I díky tomu se hostující celek stal vůbec prvním v české historii, který prošel základní skupinou v evropských pohárech bez ztráty bodu.

Nyní potřebuje přidat další nebo třeba zopakovat vývoj osmifinálové odvety proti švýcarskému celku, přes který po dvou výsledcích 0:0 aktuálně třetí tým české prvoligové tabulky prošel díky lépe zvládnutému penaltovému rozstřelu.

Bude i utkání ve Florencii skoupé na branky? Gazdikj přesně s tím kalkuluje a v kurzu 2 ukázal na maximálně dva přesné zásahy. „Plzeň v prvním čtvrtfinále opět ukázala urputnou defenzivu a potvrdila, že není snadné jí vstřelit branku. I vzhledem k velkým absencím se neměla kam hnát, a nakonec uhrála parádní výsledek. Viktorka dokáže předvádět antifotbal, když je potřeba, a toto je přesně ten správný moment pro jeho využití. Fiorentina není soupeř, přes kterého by se nedalo projít, ačkoli kvalita je na její straně. Slušela by tomu další bezbranková plichta,“ napsal v analýze.

Necháte se inspirovat?

Založte si účet u Tipsportu a získejte vstupní bonus až 50 000 Kč! Navíc dostanete zdarma 300 Kč na své první sázky!

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.