Hlavní obsah

Basketbalisté Mlékárny Kunín podlehli Samaře i podruhé

Basketbalisté Mlékárny Kunín prohráli i odvetné čtvrtfinále Poháru Challenge. Po domácí dvacetibodové prohře z minulého týdne ve čtvrtek sehráli na palubovce ruského favorita Samary vyrovnanější partii a podlehli 69:81. Oba týmy nastoupily do odvety se stejnými základními pětkami.

Článek

Kunín překvapil Samaru v prvním poločase velmi dobrým výkonem a téměř neustále vedl.Domácí vyrovnali až v 18. minutě na 32:32, pak zařídil nerozhodný stav 17 sekund před sirénou Štec. Po jeho dalším koši z trestného hodu ale Cookova trojka poslala do šaten přece jen Samaru s dvoubodovým náskokem 40:38.

Stejně jako v Novém Jičíně nevyšel českému týmu úvod druhého poločasu. Zato Samaře se dařilo a po Diamantopulosově šňůře sedmi bodů odskočila v 27. minutě na 57:45. Hosté se trápili se střelbou, chybovali a ubývaly jim síly. Od té chvíle měl ruský celek zápas plně ve své režii.

Kunín si po změně stran výrazně pohoršil v úspěšnosti střelby, doskoky byly vyrovnané, ale hosté ztratili 19 míčů oproti jedenácti ztrátám hráčů Samary. Nejlepším střelcem Mlékárny byl Gavlák s 18 body, z toho pětkrát zamířil přesně za tři body.

Reklama

Související témata: