Hlavní obsah

Basketbalisté Pardubic mají opět ligový bronz

Pardubice

Basketbalisté Pardubic obhájili v NBL bronzové medaile. Po úterní jasné výhře v Opavě o 21 bodů bezpečně udrželi náskok v pardubické odvetě, která skončila remízou 82:82. Východočeši si částečně vynahradili zklamání z nevydařené semifinálové série s Děčínem, do níž vstupovali coby druhý tým základní části ligy, ale na finále proti Nymburku nedosáhli.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Finále play off ligy basketbalistů - zleva Anthony Meier z Nymburka a Šimon Ježek z Děčína.

Článek

Svěřenci amerického kouče Levella Sanderse před šesti dny jasně ovládli úvodní zápas o 3. místo, když v Opavě zvítězili 88:67. Odveta byla vyrovnaná, ani jeden z týmů nevedl o více než sedm bodů. Blíž k vítězné tečce za sezonou byli na konci Opavané, ale 21 sekund před závěrečnou sirénou zařídil netradiční remízu trojkou domácí pivot Kamil Švrdlík.

"Nebylo co ztratit, moc to neřešilo, ale lepší než prohrát," komentoval Švrdlík poslední koš zápasu. Po výsledku v Opavě zavládlo v pardubickém kádru podle něj možná až moc velké uspokojení, proto byla odveta vyrovnaná. "Bronzové medaile jsou ale pro nás slabá náplast po sezoně, jak probíhala. Chtěli jsme být ve finále," dodal Švrdlík v rozhovoru pro Českou televizi.

Opava v semifinálové sérii urvala proti nymburským šampionům jednu výhru, jenže na medaili nakonec nedosáhla. "Chtěli jsme dnes zanechat dobrý dojem, ale polštář 21 bodů byl nad naše síly, to si přiznejme," řekl kouč Petr Czudek, jenž v únoru Slezany dovedl po 13 letech do finále Českého poháru.

Utkání o 3. místo v play off ligy basketbalistů - odveta:
Pardubice - Opava 82:82 (26:22, 45:43, 60:59)
Nejvíce bodů: Burnett 22, Pandula 14, Švrdlík a Autrey po 12, Půlpán 11 - Šiřina 16, Gniadek 13, Cvek 12.
První zápas: 88:67, bronz získaly Pardubice.

Reklama

Související témata: