Hlavní obsah

Basketbalisté San Antonia po sedmi výhrách nestačili na Clippers

NEW YORK

Basketbalistům Los Angeles Clippers se podařilo v NBA ukončit vítěznou sérii San Antonia, která trvala sedm zápasů. Úřadující šampioni zámořské soutěže v Kalifornii prohráli 85:98. Clippers se přitom proti San Antoniu obvykle nedaří, prohráli s ním 28 z předchozích 31 zápasů. V úterý těžili ze střelecké potence Eltona Branda, jenž zaznamenal 30 bodů, navíc jim pomohlo, že hvězda hostujícího týmu Tim Duncan brzy nasbíral osobní chyby a musel se šetřit.

Článek

"Prostě jsme zase ukázali, co jsme za tým. Pokud děláme to, co máme, pak je pro ostatní těžké nás porazit - i když to jsou šampioni," uvedl jeden z hráčů Clippers Corey Maggette. "Klíčem k výhře bylo, že jsme zpomalili Tonyho Parkera, protože on je tím, kdo rozdává míče."

Hrdinou utkání Washington - Boston byl hostující Paul Pierce, jenž duel rozhodl střelou se závěrečnou sirénou konce prodloužení. Pierce nastřílel celkem 31 bodů včetně sedmi posledních v prodloužení a Celtics v americké metropoli vyhráli 116:115.

"Ten míč jsem chtěl za každou cenu. Bylo mi jedno, jestli mě brání dva nebo tři soupeři," popsal osmadvacetiletý Pierce rozhodující okamžik zápasu. "Měl jsem dobrý výhled. Vyskočil jsem, pořádně jsem se rozhlédl a prostě jsem to tam zavěsil," dodal.

Střelecký souboj Joea Johnsona a Jasona Richardsona v Atlantě skončil nerozhodně na 42 bodech, větší radost z nich měl domácí Johnson. Hawks právě i díky jeho osobnímu rekordu porazili tým Golden State 113:106.

Talentovanou hvězdu LeBrona Jamese z Clevelandu tentokrát zastínil jeho jmenovec Mike z Toronta, ale Cavaliers i tak vyhráli. Jednadvacetiletý LeBron nastřílel sedmnáct bodů (Mike 31) a poprvé po 24 zápasech nebyl nejlepším střelcem svého týmu.

"Když není v ideální pohodě tak jako dneska, musí vědět, že za něj zaskočíme," řekl Flip Murray, jenž nahradil LeBrona Jamese na pozici domácího kanonýra.

Washington - Boston 115:116 po prodl.
Atlanta - Golden State 113:106
Indiana - New York 92:107
Cleveland - Toronto 106:99
Minnesota - Houston 87:93
Chicago - New Jersey 95:87
Dallas - Portland 93:87
Los Angeles Clippers - San Antonio 98:85

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články