Hlavní obsah

Basketbalistky Brna slaví jedenáctý titul v řadě

BRNO

Zázrak se ve čtvrtek v brněnské hale Rosnička nekonal. Místní basketbalistky Gambrinusu Sika porazily i ve třetím finálovém utkání prvoligového play-off USK Praha 83:59 a radují se ze zisku jedenáctého titulu domácích šampiónek v řadě. Bezprostředně po utkání převzaly mistrovský pohár a zlaté medaile.

Článek

"Každý titul má svoji váhu. I v lize holky basket pořád baví. Když zaberou naplno, nemají doma absolutně konkurenci," tvrdil na závěr nejúspěšnější sezóny v historii klubu trenér Gambrinusu Jan Bobrovský, který se svým družstvem triumfoval i v prestižní Eurolize.

Kapitánka Brňanek Hana Machová přiznala, že domácí tituly už jsou pro ni trochu rutinou. "Slavit však určitě půjdeme," plánovala. "Už se ale těším, že si teď měsíc od basketbalu odpočinu. Sezóna byla hodně náročná," říkala. Machová i její spoluhráčky nastoupily se zeleným přelivem na hlavě. "Zelená je přece naše klubová barva. Trocha recese musí být," usmívala se.

Pražanky držely krok jen v úvodu

Zraněními oslabené Pražanky, které přijely pouze se sedmi hráčkami, držely s favorizovanými soupeřkami krok opět jen na začátku zápasu. Na přelomu první a druhé čtvrtiny zbytečně ztratily několik míčů a domácí hráčky je za to trestaly rychlými protiútoky. Vedení 13:10 navýšilo Brno na 21:10.

Největší náskok měly staronové mistryně ve 27. minutě, kdy na ukazateli skóre svítil stav 62:37. Pak sice na chvíli polevily v koncentraci a dovolily USK snížit, ale závěr patřil znovu domácím, které dohrály střetnutí za nadšeného aplausu zaplněné haly.

"Dělali jsme, co jsme mohli, ale titul je ve správných rukách. Brno není náhodou nejlepším celkem v Evropě. Tentokrát jsme sice neměli tak skloněné hlavy jako v prvním brněnském duelu, avšak v sedmi lidech jsme jen těžko mohli být Gambrinusu vyrovnaným soupeřem," přemítal kouč Pražanek Lubor Blažek.

Výsledek - finále:
Gambrinus Sika Brno - USK Praha 83:59 (17:10, 42:28, 67:49)
Nejvíce bodů: Miltonová-Jonesová 21, Žirková 15, Vítečková 14, Machová 10 - Mokrošová 19, Bortelová 15, Pavlíčková a Brantlová po 8. Rozhodčí: Macela, Hruša. Fauly: 10:7. Trestné hody: 9/6 - 7/5. Trojky: 9:10. Diváci: 800. Nejlepší hráčka: Miltonová. Konečný stav série: 3:0.

Reklama

Související témata: