Hlavní obsah

Basketbalistky Trutnova začaly Evropský pohár obratem a výhrou

TRUTNOV

Basketbalistky Trutnova vstoupily do bojů v základní skupině Evropského poháru FIBA tvrdě vybojovaným vítězstvím nad litevským týmem Marijampole 79:73 poté, co dokázaly v utkání smazat sedmnáctibodovou ztrátu.

Článek

Hostům vyšel výborně první poločas, po kterém vedli o deset bodů a posléze dokázaly Litevky zvýšit až na 53:36. Domácí tým ovšem nesložil zbraně, bojoval o každý míč a postupně ztrátu umazával. Do poslední čtvrtiny nastupovala Kara už pouze s dvoubodovým mankem a přestože soupeřky ještě odskočily na rozdíl devíti bodů, Trutnov v koncovce dokonal velkolepý obrat.

"V prvním poločase jsem působili značně nervózním dojmem a z přemíry snahy jsme dělali velké chyby, kterými jsem dovolili soupeři jednoduché koše. Po změně stran jsme zlepšenou obranou a také díky nižšímu počtu střeleckých pokusů soupeře dokázali snížit. V závěru jsme byli šťastnější a vybojovali jsme velice cenné vítězství," řekl trenér Trutnova Martin Petrovický.

Kara Trutnov - Arvi Marijampole 79:73 (17:17, 36:46, 57:59)
Nejvíce bodů: Hartigová 19, Mišurová a Ivanová po 17, Šnajdrová 9, Křížová 8 - Ščipakinová 17, Sauliuteová 15, Pacauskieneová a Aljoškinová po 11. Rozhodčí: Adamovič (Bosna), Papp (Maď.). Trestné hody: 24/18 - 22:18. Fauly 20:24. Trojky: 9:5. Pět osobních chyb: 23. Hindráková. Diváci: 100.

Reklama