Hlavní obsah

Basketbalová reprezentantka Elhotová po 16 letech odchází z USK

Praha

Basketbalistky USK Praha se budou muset po 16 sezonách obejít bez Kateřiny Elhotové. Jednatřicetiletá reprezentační křídelní hráčka či rozehrávačka mistrovský tým opouští, neoznámila ale, kde bude v kariéře pokračovat. Podle všeho se ale chystá na zahraniční angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistka Kateřina Elhotová z USK Praha.

Článek

"Nejsem plánující člověk, já jedu podle intuice a podle toho, co zrovna je," uvedla v rozhovoru na klubovém webu. "Takže to beru tak, že skončila sezona, dala jsem si oddych a teď se připravuji na Evropu. To jsou moje nejbližší plány a dál se to bude odvíjet od mistrovství Evropy, jak se budu po tom cítit. Takže to nechávám otevřený," konstatovala maminka čtyřletého syna.

V České televizi nicméně naznačila, že chce spojit příjemné s užitečným. "Sluníčko, pláž... je to hodně neskromný přání, ale chci, aby to vyhovovalo celý rodině, když už se takhle vydáme do zahraniční," řekla.

Klub spočítal, že Elhotová opouští mistrovský tým s bilancí 399 ligových utkání a 4579 bodů. Vicemistryně světa z roku 2010 Pražankám pomohla k dvanácti ligovým titulům a k převzetí nadvlády nad domácí soutěží po Brnu. V roce 2015 s nimi ovládla i Evropskou ligu.

"Týmu se dařilo přilákat zahraniční posily, právě z Brna přišla i Eva Vítečková. I díky tomu jsme jako USK mohli být lepší a lepší. Začali jsme být konkurenceschopní i na evropské scéně. Pak přišla paní trenérka Natália Hejková. Ona má ten dar vybrat hráče tak, aby to pasovalo do nějakýho kontextu a aby si ty hráčky sedly," shrnula Elhotová.

Reklama