Hlavní obsah

Beachvolejbalisté Perušič se Schweinerem si zpestří přípravu Českým pohárem

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem si zpestří přípravu na druhou část sezony účastí na turnaji Českého poháru v Chodově u Karlových Varů. Vedle tuzemských jedniček, které doma příliš často nestartují, se o víkendu představí i bývalý reprezentant v šestkovém volejbalu Donovan Džavoronok, jenž místo nemocného spoluhráče Jana Hadravy nastoupí s mladším bratrem Matyášem.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

David Schweiner (vlevo) a Ondřej Perušič.

Článek

"Budou patřit ke kvalitním soupeřům s dobrým podáním. Ale týmů, které nás mohou potrápit, tam bude víc," uvedl v tiskové zprávě svazu Perušič. "Rádi bychom turnaj vyhráli a vyzkoušeli si na něm načerpané technicko-taktické dovednosti, na kterých chceme dále pracovat," dodal polař nejlepšího českého páru, který se chystá na srpnové mistrovství Evropy v Mnichově.

Džavoronok působí v prestižní italské lize, v létě po šesti letech odešel z Monzy do Trentina. Plážový volejbal bere jako přípravu a odreagování, společně s Hadravou už ale vyhráli několik turnajů Českého poháru. "Chceme se letos orientovat na český okruh, ale zkusit také nějaké turnaje v zahraničí. Objedeme, co bude možné. Hlavně jsme se těšili na souboj proti Perunovi s Davidem," řekl Džavoronok.

V Chodově také startují například Tadeáš Trousil s Tomášem Semerádem nebo Anna Pospíšilová s Martinou Williams.

Reklama