Hlavní obsah

Bratři Benešové skončí na turnaji v Brně nejhůř pátí

BRNO

Vítězně začal druhý den hlavního volejbalového turnaje ORCO FIVB CHALLENGER pro české páry. V prvním utkání s českým zastoupením nastoupili bratři Josef a Petr Benešovi proti lotyšským mistrům Evropy do 23 let Samoilovs - Plavins. Po nervy drásajícím tie-breku nakonec bratrská dvojce udolala Lotyše 15:13.

Článek

Druhý set a tie-break byl plný emocí. Zejména mladý lotyšský pár neustále diskutoval s rozhodčími a reklamoval auty, teče na blocích atd. V jedné fázi setu to už zkušený Josef Beneš nevydržel a začal si s Plavinsem vyměňovat názory přes síť.

"Strašně jsme si zkomplikovali situaci na závěr druhého setu, kdy jsme stále vedli, ale některé míče jsme zahráli laxně. Brácha mne trochu naštval, když hrál ulívky místo aby smečoval, když ho ani jednou nezablokovali. Ale důležité je, že jsme se nebavili o chybách a soustředili se na hru," dodal právě Josef Beneš.

Mladí Lotyši byli po utkání velmi zklamaní a nechtěli se s novináři bavit. "Hrál jsem hrozně, nechci se o tom bavit," řekl pouze Samoilvos. "Ne, jdi pryč," odsekl Plavins, který chodil kolem kurtu jako tygr v kleci.

Vítězství mají i Kolář s Tichým

Tolik už se nedařilo další domácí dvojici Kubala-Bíza, která podlehla italskému páru Galli - Raffaelli dva nula na sety a v turnaji skončila. Výborný výkonem přehrál mladý český pár Pavel Kolář s Martinem Tichým ruský pár Karpukhinov s Tarakonovem. Ruský pár, který patří k těm slabším v tomto turnaji hraje spolu teprve chvíli a na to také doplatil.

"Nejsme zcela sehraní a z toho pramení naše chyby. Jsme na podobném turnaji poprvé, ale je to pro nás velká zkušenost a dobrý trénink. Až se sehrajeme, tak jim ukážeme," řekl se smíchem po zápase Tarakonov. "Měli skvělý blok a hlavě Kolář famózně podával, což potvrdil esem, kterým proměnil mečbol," dodal ruský hráč.

"Měli jsme informace o jejich kvalitě od slovenského páru, který se s nimi už v turnaji utkal. Soustředili jsme se na zápas a věděli jsme, že na ně máme. Dařil se nám servis a podpořilo nás taky publikum," zhodnotil krátce po zápase šťastný Pavel Kolář.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.