Hlavní obsah

Brněnské volejbalistky protestují proti porážce v Olomouci

Olomouc

Olomoucké volejbalistky vyhrály poslední letošní zápas extraligy nad Královým Polem 3:0, ale Brňanky kvůli chybám rozhodčího proti výsledku protestují. Slovenský kouč brněnského týmu Matúš Kalný považuje duel za neuzavřený a je možné, že se sobotní dohrávkou 5. kola bude zabývat svaz.

Foto: Sport.cz

Volejbalistky KP Brno.

Článek

"Zápas jsme ještě stále nedohráli, zůstává neuzavřený. V koncovce nás hrubě poškodili rozhodčí," cituje Kalného svazový web. Brňanky v hale účastnic Ligy mistryň prohrály 0:3 po setech 12:25, 20:25 a 23:25. Do koncovky třetí sady šly hostující hráčky s náskokem 23:22, Hanačky však při podání Pilepičové zápas dohrály.

"Jsem ráda, že jsme proti takovému týmu, jako je Olomouc, dokázaly získat třetí set, pokud by to tedy nezkazili rozhodčí. Věřím, že se zápas regulérně dohraje a že v něm ještě zvítězíme," uvedla kapitánka KP Hana Judlová.

Olomoucké hráčky stráví vánoční svátky v čele tabulky, kterou vedou o dva body před Libercem a o tři před Ostravou. Královo Pole je šesté. "Jsem rád za vítězství v posledním utkání v letošním roce. První dva sety jsme dominovali, ve třetím jsme změkli na podání a uteklo nám pár příjmů. Naštěstí jsme to zase v koncovce i díky servisu zvládli," řekl kouč Olomouce Petr Zapletal.

Reklama

Související témata: