Hlavní obsah

Brno porazilo v rozhodujícím čtvrtfinále Mlékárnu Kunín 73:71

BRNO

Až zlepšená střelba v posledních třech minutách zajistila basketbalistům A Plus ŽS Brno vítězství v rozhodujícím ligovém čtvrtfinále nad Mlékárnou Kunín 73:71. Brňané vyhráli díky vítěznému koši Petra Bendy sérii 2:1 na zápasy a v semifinále se střetnou s obhájcem titulu Nymburkem poprvé už ve středu 16. května.

Článek

Vstup do třetího čtvrtfinále vyšel lépe Kunínu, který zaskočil soupeře nejen větším důrazem v obraně, ale i přesnější koncovkou. Ovšem ani desetibodová ztráta Brňany nezlomila. Ve druhé čtvrtině zvýšili úsilí, zpřesnili kombinaci i obranu. Kunín vypadl na šest minut, kdy nedal koš, zcela z role a Brňané šňůrou osmnácti bodů otočili výsledek.

Po změně stran se tým z Nového Jičína vzchopil a srovnal krok. V koncovce vynikal ve druhém poločase Venta, jenž byl se 16 body nejlepším střelcem Kunína. V poslední části měli hosté dlouho hru pod kontrolou a chyběl jim jen krůček k postupu.

Dvě minuty před koncem Kunín vedl pětibodovým rozdílem 71:66. Brňané se však vzchopili a předvedli šňůru 7:0, kterou zakončil dvoubodovým vítězným košem nejlepší hráč zápasu Benda. Navzdory taktickým variantám už Kunín nestačil vyrovnat. V poslední sekundě Williams nedotáhl svůj průnik pod koš do úspěšné koncovky.

Benda s Rolandem táhli Brno 

Hlavními oporami Brna byli Benda a Američan Roland, kteří dosáhli double-double. Benda zaznamenal 19 bodů a Roland 17, oba přidali shodně čtrnáct úspěšných doskoků.

"Tohoto výsledku si vzhledem k naší sestavě, která je limitována omezenými finančními možnostmi, nesmírně cením. V závěru jsme bojovali doslova do krve. Naše opory Benda, Prach, Machač a Vrubl odehráli nejvíce času v zápase," řekl trenér Brňanů Miroslav Pospíšil.

Jeho protějšek Zbyněk Choleva litoval nevydařeného finiše. "Poslední tři minuty jsme doslova prohospodařili. Přitom jsme po zbytek zápasu, až na hluchou střeleckou pasáž ve druhé čtvrtině, hráli velmi dobře. Vyřazení nás mrzí," řekl Choleva.

NBL - čtvrtfinále:
A Plus ŽS Brno - Mlékárna Kunín 73:71 (14:24, 40:34, 60:59)
Nejvíce bodů: Benda 19, Roland 17, Machač 13 - Venta 16, Reinberger 13, Williams 12. Rozhodčí: Zachara, Vyklický, Hruša. Fauly: 25:25. Trestné hody: 28/16 - 23/14. Trojky: 3:5. Diváci: 1500. Nejlepší hráč: Benda. Konečný stav série: 2:1.

Reklama