Hlavní obsah

Češi kvalifikací v Ostravě neprošli, Semeráda s Šépkou naštval rozhodčí neuznaným autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani jeden ze tří českých párů z kvalifikace do hlavní soutěže beachvolejbalového turnaje J&T Banka Ostrava Beach Pro neprošel. Na ostravském písku pod vysokými pecemi odehrály české páry pouze jediné utkání, nejvíce vzdorovali Jakub Šépka a Tomáš Semerád, kteří podlehli nejvýše nasazenému brazilskému páru George/André až v rozhodujícím tie breaku 12:15.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Česká volejbalistka Helena Havelková v Ostravě.

Článek

Šépka se Semerádem vyhráli nad čtvrtým párem světového žebříčku nečekaně první set 21:15, druhý stejným rozdílem prohráli. V rozhodujícím tie breaku byli ale blízko senzaci a po smeči George, kterou čárový zahlásil jako autovou, se radovali z vyrovnávacího bodu na 13:13. Hlavní rozhodčí ale na rozhodnutí čárového nedbal a bod přisoudil favoritům, kteří z dalšího útoku stvrdili postup.

Marně Tomáš Semerád žádal sudího, aby slezl z umpiru a prozkoumal stopu po míči. „Je možné, že to aut nebyl, neviděl jsem to, byl jsem zády. Rozhodčí by ale měl, když mu ukážu výzvu sejít z umpiru a podívat se. Řekl mi ale, že si je jistý, že balon tečoval lajnu a že se nemusí jít koukat. To mě trochu naštvalo. Ale tady ten balon to asi nerozhodl, možná by nás dostal zpět do hry, ale měli jsme udělat nějaký bod na víc na začátku tie breaku," vykládal Semerád.

Jako první z českých párů vstoupily do kvalifikace Markéta Nausch Sluková s Helenou Havelkovou. Po nervóznějším úvodu ve druhém setu nad světovými sedmnáctkami Esmée Böbner a Zoé Vergé-Dépré ze Švýcarska vedly ve druhé sadě 20:17, zkušenějším soupeřkám ale podlehly 21:23.

„Tohle mrzí šíleně. Vzájemně jsme si říkaly, že už bychom si zasloužily udělat krok dopředu. Ale když neudržíte takhle dva tři body, začnete pochybovat. Švýcarky byly bohužel na konci neomylné. Je to hrozně těžké, jsou sehrané, zkušené. My trošku trpíme tím, jak jsme říkaly před turnajem, že jsme pořád ještě v plenkách. Možná to je pak v důležitých chvílích znát," uvedla Havelková.

Společně s vítězkou z Ostravy v roce 2018 Nausch Slukovou odehrály teprve pátý společný turnaj. „Byly tam dobré momenty, ale zároveň bylo vidět, že před sebou máme ještě dlouhou cestu. Ale myslím, že je to dobrá cesta. Záchvěvy dobrého volejbalu tam jsou. Akorát to zatím prostě neumíme udržet po celou dobu dvou setů, obzvlášť takhle pod tlakem a proti takovým soupeřům," doplnila parťačku Nausch Sluková.

Nejkratší dobu se na ostravském centrkurtu zdržely dvojčata Anna a Kateřina Pavelkovy, které proti kanadským soupeřkám Melisse Humana-Paredes a Brandie Wilkerson uhrály pouhých devět míčů. V prvním setu získaly jen dva body po dvou zkažených podáních Kanaďanek.

„Čekaly jsme, že to bude těžké, přesto jsme nedokázaly na jejich nástup reagovat," litovala vyšší Kateřina. „Dostaly jsme divokou kartu do kvalifikace na tu nejvyšší úroveň za což jsme moc vděčné. Byla to krásná zkušenost mezi těmito hvězdnými týmy. A víme, že máme ještě hodně na čem pracovat," přidala se sestra Anna.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Ostravě - kvalifikace:
Muži:
1. kolo:
George, André (Braz.) - ŠÉPKA, SEMERÁD (ČR) 2:1 (-15, 15, 12)
Ženy:
1. kolo:
Böbnerová, Vergéová-Dépréová (Švýc.) - HAVELKOVÁ, NAUSCH SLUKOVÁ (ČR) 2:0 (15, 21)
Humanaová-Paredesová, Wilkersonová (Kan.) - A. PAVELKOVÁ, K. PAVELKOVÁ (ČR) 2:0 (2, 7)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.