Hlavní obsah

České házenkáře další tři roky povedou trenéři Filip s Kubešem

Brno
Aktualizováno

Házenkářskou reprezentaci mužů dál povede dvojice trenérů Jan Filip a Daniel Kubeš. Český svaz s nimi těsně před vstupem do evropského šampionátu prodloužil smlouvu o další tři roky. Vedení o tom informovalo na tiskové konferenci v Brně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Házenkářskou reprezentaci mužů dál povede dvojice trenérů Jan Filip (na snímku) a Daniel Kubeš.

Článek

"Jsem rád za důvěru, kterou jsme dostali dál. Že můžeme pokračovat v té práci, kterou tu nějaké roky děláme. Naším dalším cílem je zase do toho do budoucna dostat co nejvíc mladých hráčů, s tím jsme do toho na začátku šli. Možnost učit se od hráčů jako Horák, Zdráhala, Galia je pro ně zkušenost k nezaplacení," uvedl Filip.

Bývalé reprezentační opory Filip s Kubešem vedou reprezentaci od léta 2014. Největšího úspěchu s národním týmem zatím současní trenéři dosáhli předloni na evropském šampionátu, kde reprezentanti nečekaným šestým místem vyrovnali maximum v samostatné historii.

"Jsem velice rád, že naše spolupráce bude pokračovat i v dalším tříletém období. Jan Filip a Danielem Kubešem tvoří výbornou trenérskou dvojici, která systematickou a koncepční prací dokázala s mužskou reprezentací uhrát například šesté místo na Euru 2018. Daří se jim také postupně do týmu zapracovávat mladé talentované hráče," řekl předseda reprezentační svazové komise Daniel Čurda.

"Prodloužení je z mého pohledu tedy logické. Vážím si, že jednání probíhala korektně a konstruktivně a za svaz se těším na další roky spolupráce," dodal.

"Osobně mě ta práce tady naplňuje, dává mi smysl. Je to věc, která mi dělá opravdu radost. Máme spoustu hezkých příběhů. V ten moment, kdy se kluci dostavou do nároďáku a na mistrovství, často se jim otevírá možnost dostat se do zahraničí a prožít házenkářský život podobný, jako jsme měli my s Honzou," doplnil Kubeš.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.