Hlavní obsah

Česko - Egypt 30:33 Čeští házenkáři potrápili čtvrtfinalistu MS. Stíhací jízdu ale nedotáhli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přelom obou poločasů stál české házenkáře šanci na skalp velkého favorita. Reprezentanti do turnaje ve Francii vstoupili porážkou 30:33 s Egyptem. Proti africkému šampionovi a čtvrtfinalistovi posledního mistrovství světa už naskočili i s řadou opor, na vítězství to však nestačilo, a tak ve druhém a posledním utkání vyzvou Nizozemsko, které prohrálo s domácím týmem.

Foto: Česká házená

Čeští házenkáři na turnaji ve Francii potrápili favorizovaný Egypt.

Článek

Vstup do utkání zvládli Češi výborně, vypracovali si dvoubrankový náskok, ale více ho rozvinout nedokázali. „Prvních 23 minut bylo fantastických, drželi jsme se jednoho z kandidátů na medaili z mistrovství světa," hodnotil španělský trenér národního týmu Xavier Sabate.

Egypt na posledním šampionátu vypadl s pozdějšími mistry světa z Dánska až na sedmičky. A do širší skupiny favoritů se bude řadit i na blížícím se mistrovství světa v Polsku a Švédsku, které startuje už za týden. Na turnaji naopak Češi budou chybět. „Zápasy s takovými soupeři k růstu potřebujeme. Ještě se ale musíme zlepšit. Soupeř zlomil utkání v závěru poločasu," litoval Sabate.

Foto: Česká házená

Pivoti Štěpán Zeman (vlevo) a Petr Šlachta hlídají největší egyptskou hvězdu Aliho Zeina.

Afričané totiž od stavu 15:13 skórovali do poločasu šestkrát a další tři branky přidali po přestávce. „Udělali jsme mnoho technických chyb a Egypt proměňoval rychlé brejky. Ještě musíme nasbírat zkušenosti. Moc jsme hráli na pivota, což si Egypt hlídal a sbíral jednoduché míče. Potřebujeme lépe dodržovat plán," uvědomoval si kouč.

V kabině však svěřence ještě nabudil. „Řekli jsme si, že necháme na hřišti všechno," říkal křídelník Denis Harabiš, autor dvou gólů. „Moc jsme stříleli z dálky přes jejich vysoký blok. Ve druhé půli už jsme se toho vyvarovali. Prosazovali jsme se jeden na jednoho, což je naše největší zbraň," mínil hráč Karviné.

Ztráta českého týmu se tak začala výrazně smršťovat. „Vrátit se do duelu už bylo těžké. Ale prohráli jsme jen o tři, což není špatné," hodnotil Harabiš a hráče chválil i Sabate. „Na kluky jsem hrdý za výkon ve druhém poločase. Pořád makali, bojovali a věřili. Obrana byla skvělá. Zkusili manko stáhnout, ale soupeř byl přeci jen lepší a zaslouženě vyhrál," říkal.

V sobotu tak reprezentanti budou hrát o třetí místo na turnaji. „Potřebujeme se zotavit. Další dva dny budeme pracovat a zlepšovat se, abychom se dobře připravili na druhé utkání. Na videu budeme analyzovat dobré věci, kterých bylo dost, ale i ty špatné, které jsou ve hře vždy," dodal Sabate.

Přípravný turnaj házenkářů ve Francii:
ČR - Egypt 30:33 (13:20)
Sestava a branky ČR: Mizera, Hrdlička - Hrstka 6/3, Piroch, Štěrba 1, Kašpárek 5, Reichl 4, Babák 2, Trkovský, Šlachta, Vančo 2, Harabiš 2, Klíma 5, V. Patzel 1, Douda, Březina, Zeman 2, Režnický.
Nejvíce branek Egypta: Ramadán 5. Rozhodčí: K. Gasmi, R. Gasmi (oba Fr.). Sedmimetrové hody: 3/2 - 3/3. Vyloučení: 2:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články