Hlavní obsah

Lotyšsko - Česko 24:24Čeští házenkáři v přípravě remizovali s Lotyšskem

Čeští házenkáři v prvním ze dvou přípravných utkání v Lotyšsku remizovali 24:24. Svěřenci španělského trenéra Xaviera Sabatého v Rize vedli v druhém poločase až o osm branek, o náskok ale osm sekund před koncem přišli. Ve čtvrtek je na programu odveta, český tým hraje v Lotyšsku bez opor a s řadou nováčků.

Foto: Pavel Lebeda, chf.cz

Čeští házenkáři zleva Pavel horák, Ondřej Zdráhala a Petr Linhart. Ilustrační foto

Článek

Hned sedmička hráčů si v dnešním zápase připsala premiérový start za reprezentační "áčko". Hosté v souboji týmů, které nepostoupily na nadcházející mistrovství světa, prakticky celou dobu vedli. První půli Češi vyhráli 15:9 a pěti góly k tomu přispěl Martin Kocich.

Po změně stran hosté navyšovali náskok. V 38. minutě po Šlachtově trefě měli Češi k dobru už osm gólů a nezdálo se, že by o vítězství měli přijít. Jenže Lotyši postupně začali stahovat ztrátu a osm sekund před koncem Serafimovičs z křídla srovnal. Následný další útok po oddychovém čase už hosté v gól nezužitkovali.

Po čtvrteční odvetě proti Lotyšsku v Rize čeká reprezentaci na začátku ledna přípravný turnaj čtyř zemí ve Francii, na němž už se představí většina opor. Poté český celek odehraje ještě dva přípravné zápasy doma se Slovenskem.

Přípravné utkání házenkářů v Rize:
Lotyšsko - Česko 24:24 (9:15)
Sestava a branky Česka: Mizera, Hrdlička - Nejdl 1, Chotěborský 3, Rumian 1, Kocich 6, Trkovský 3, Harabiš 2, Gregorovič, Šlachta 1, Bláha 1, Douda 1, Březina 1, Bajer, Režnický 2, Blecha 2.
Nejvíce branek Lotyšska: Pančenko 6. Rozhodčí: Černavskis, Bogdanovs (oba Lot.). Sedmimetrové hody: 2/1 - 5/5. Vyloučení: 4:3.

Reklama

Související témata: