Hlavní obsah

Chybělo štěstí, litoval Bobrovský po prohře s Francií

SAO PAULO

Ani na druhý pokus se nepodařilo českým basketbalistkám na mistrovství světa zdolat Francii. Podle trenéra Jana Bobrovskému ve čtvrtek jeho svěřenkyním při prohře v prodloužení chybělo štěstí.

Foto: PRÁVO

Trenér Jan Bobrovský.

Článek

"Tento zápas byl o štěstí, které jsme tentokrát neměli. Na hráčkách už se projevila únava z náročného programu. Z ní pramenily chyby. Přesto bych ocenil bojovnost našeho týmu, když jsme v poslední čtvrtině dokázali zvrátit nepříjemnou devítibodovou ztrátu," řekl Bobrovský novinářům.

Také jeho asistent Lubor Blažek označil prohru o jeden bod za smolnou. "Ani jeden tým nebyl v pohodě po fyzické stránce. Takže se více bojovalo, než se hrál pohledný basketbal. V závěru normální hrací doby jsme vedli o tři body, bohužel jsme dovolili soupeřkám vyrovnat. A v závěru prodloužení jsme měli smůlu, že při průniku Klimešové míč nepropadl košem. Ale to jsou pouze kdyby, na které se basketbal nehraje," uvedl Blažek.

Stejně jako ve středu proti Brazílii potkaly i dnes české basketbalistky herní výpadky. "Částečnou příčinu vidím v únavě a také v nesoustředěnosti. Ovšem Francouzkám se něco podobného stalo v závěrečné čtvrtině také, když ztratily devítibodový náskok," řekl Blažek.

Francouzský trenér Alain Jardel také připustil, že vyhrál šťastnější tým. "Jsem rád, že se nám podařilo i podruhé české basketbalistky porazit, které považuji za velmi silného soupeře. Síla českých hráček se projevila v poslední čtvrtině, kdy se jim nedařilo, přesto ale dokázaly otočit výsledek a mnoho nechybělo, abychom prohráli. Vlastně nás zachránila až trojka Gillespieové osm sekund před koncem, po níž následovalo prodloužení," řekl Jardel na tiskové konferenci.

Reklama