Hlavní obsah

Filmy, klid a krafárna. Házenkářky si na MS užívají skvělou partu

Matěj VybíralSport.czPrávo

První covidový šampionát prožily české házenkářky už před rokem v Dánsku, tehdy nesměly ani opustit hotel. Na mistrovství světa ve Španělsku jsou pravidla mírnější, reprezentantky se alespoň mohou projít venku, nebo mohou společně trénovat. Většinu volného času ale tráví odpočinkem, sledováním filmů a seriálů nebo „krafáním".

Foto: Profimedia.cz

České házenkářky před zápasem s Německem

Článek

Llíria (Od našeho zpravodaje) - České reprezentantky jsou ubytovány ve čtyřhvězdičkovém hotelu Sercotel Sorolla Palace ve Valencii, asi 25 kilometrů od haly v menším městě Llíria. Ke Středozemnímu moři to mají jen pár kilometrů, zatím se tam ale nedostaly. „Snad vedení zařídí autobus a ještě se tam podíváme," doufá házenkářka Kamila Kordovská.

Tu mrzí, že si ani nemůže se spoluhráčkami kompletně projít město. „Na šampionátech jsme vždycky ve volném časy chodily na kafe nebo nakupovat. Teď nemůžeme ani jezdit hromadnou dopravou, takže většinou zůstáváme na hotelu," prozrazuje 24letá hráčka.

Ta právě v sobotu 4. prosince slaví narozeniny. Popáté z posledních šesti let na evropském nebo světovém šampionátu. „Pozornost moc nevyhledávám, ale jsem vždycky ráda, že si holky a realizační tým vzpomenou a popřejí mi. Ale máme zápas, takže se budu soustředit hlavně na něj a ne na to, že mám narozeniny. Žádná velká oslava rozhodně nebude," ví Kordovská.

Foto: Profimedia.cz

Veronika Mikulášková v zápase proti Německu

Času pro sebe během zápasových dnů nemají hráčky tolik. Při volném dni ale dostanou klid na tři hodiny odpoledne a pak po večeři. Většina házenkářek čas tráví na hotelu, kde sledují filmy a seriály. „S Míšou Holanovou jsme si před prvním zápasem pustily komedii RRRrrrr!!!, která nám pořádně zvedla náladu," usmívá se spojka německého Blombergu. Kdo má radši aktivnější zábavu, může využít takzvanou „krafárnu", kde si házenkářky povídají nebo hrají stolní hry.

Kordovská je jednou z hráček podílejících se na pozitivní atmosféře v týmu, kterou si české reprezentantky dlouhodobě pochvalují. „Když cítím, že je potřeba zvednout náladu, tak ráda tvořím zábavu. Ale rozhodně na to nejsem sama, skvěle mě doplňuje třeba Makča Hurychová nebo Domča Zachová," je ráda Kordovská.

Foto: Twiter@DHB_Teams

Z úvodního utkání českých házenkářek na MS proti Německu.

Češky neměly žádný problém vzít do party i nové mladé hráčky jako Charlotte Cholevovou nebo Michaelu Malou. „Nikdo se nad nikým nepovyšuje a neřeší, kdo je nováček a kdo už je zkušenější," říká Kordovská. Pokud by se tedy hrálo na šampionátu na partu a kolektiv, odvezly by si české házenkářky ze Španělska nejspíš medaili.

Po sportovní stránce je ale čeká těžký úkol, aby se vůbec probojovaly ze skupiny. Na úvod šampionátu totiž prohrály s Německem jasně 21:31. V sobotu je čeká Maďarsko, v pondělí Slovensko. Do hlavní fáze turnaje, který poprvé v historii hraje 32 týmů, postupují tři celky.

Reklama

Související témata: